NIJE NASILNA SMRT

FOTO Na orebićkoj plaži pronađena uginula ženka dobrog dupina

 Željan Petković/Cropix

OREBIĆ - Na plaži Trstenica na Pelješcu pronađena je uginula ženka dobrog dupina. Na nju je, upozoren lavežom svog kućnog ljubimca, šetajući se najljepšom orebićkom plažom, prvi „nabasao“ Orebićanin David Bravar. Iznenađen je ugledao neočekivan i rijedak prizor - morsku životinju u plićaku, koja je glatke i sjajne kože, odgurivana valovima mora, izgledala kao da je živa. Bravar ju je uz pomoć prijatelja, vjerujući da je može spasiti, pokušao vratiti u more. Nakon uzaludnih pokušaja ispostavilo se da je dupin već uginuo pa je naposljetku izvučen na obalu plaže.

Utvrđeno je da je riječ o mladoj ženki dobrog dupina, dužine 180 cm, težine oko 100 kg. Sjajno, glatko tijelo izgledom je odavalo dojam potpuno zdrave životinje, a na njemu nisu pronađeni nikakvi znaci ozljede, prostrijelne ili bilo koje druge rane. Očevici su stoga pretpostavili da se mlada ženka dobrog dupina najvjerojatnije ugušila uslijed gutanja neke najlonske vreće ili sličnih predmeta koje su posljednjih dana na plićak plaže nanijeli udari juga.

Nakon policijskog očevida truplo je posebnim transportom otpremljeno u Zavod za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu na obdukciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:28