SKLONIO SE OD PALJBE

FOTO: NITKO NE ZNA GDJE JE IZ SABORA NESTAO HASANBEGOVIĆ No, novinarka HRT-a pronašla ga je i uslikala - na terasi zgrade

Zagreb, 220116.Trg svetog Marka.Druga sjednica 8. saziva Hrvatskog sabora na kojoj ce mandatar Vlade Tihomir Oreskovic predstaviti program svoje Vlade, te njegove clanove.Na fotografiji: Davor Romic, Nada Sikic, Bernardica Juretic i Zlatko Hasanbegovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Twitter/ CROPIX

Nakon što su zastupnici na sjednici Sabora žestoko iskritizirali predloženog ministra kulture, Zlatka Hasanbegovića, zbog njegovih stavova o antifašizmu, neki su primijetili da je on prije tri sata napustio sabornicu i više se nije vratio. Spekuliralo se da se Hasanbegović zaputio prema Ministarstvu kulture koje je navodno danas trebao obići, no novinarka HRT-a Maja Sever pronašla ga je na neočekivanom mjestu.

- Ministar kulture Hasanbegović je u Saboru. Na terasi - napisala je Sever na Twitteru što je potkrijepila i fotografijom.









Nada Turina Đurić tik prije toga Željku Reineru napomenula je kako je to što Hasanbegovića nema već tri sata on kao predsjednik Sabora morao primijetiti.

- Ja uvažavam da on ima neke potrebe, protegnuti noge na desetak minuta, to prihvaćam, ali da ga nema tri sata dok se predstavlja Vlada čiji je on član... - kazala je, na što joj je Reiner odgovorio da poslovnik ne dopušta raspravljanje s predsjednikom Sabora.

Hasanbegović je ranije danas komentirao kako su ga kritike na njegov račun ražalostile.

- Prosvjedi su normalna stvar, ali ono što me malo ražalostilo je što sve ovo poprima elemente jednog ideološkog linča koji nema uporište u bilo kakvim činjenicama, nego selektivnim korištenjem mojih različitih izjava koje sam davao u proteklih deset godina i to u kontekstu nekih specifičnih tema. Jedino relevantno pitanje je program vlade i mog resora. Nema moga nikakvoga stava o antifašizmu, već odnosu prema jugoslavenskom totalitarističkom naslijeđu. I Staljin i Tito i Pol Pot bili su antifašisti. Sve što sam s tim u vezi imao reći predlažem svima da dobro pročitaju sve moje intervjue i radove iza kojih stojim i dalje, oni su dani pod punom odgovornošću i povodom drugih tema koje su tada bile aktualne. Ovdje sam sad u potpuno drugom svojstvu i jedino je relevantno pitanje programa za moj resor te ne vidim nikakav poseban povodom mom ideološkom seciranju - izjavio je ministar Hasanbegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:41