52 SUPER SERIES SAILING WEEK

FOTO: 'OSTVARIO NAM SE SAN, U HRVATSKU SMO DOVELI VRHUNSKU REGATU' Spektakl na početku velikog nautičkog tjedna otvorila najstarija kći Age Khana

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2018. u 22:33

Stipe Surać / D-Marin

Zahra Aga Khan

 

Svečanim krštenjem jedrilice Azzurra u D-Marin Mandalina u Šibeniku i službeno je započeo nautički događaj godine Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week.

Kuma broda bila je princeza Zahra Aga Khan, inače najstarija kći uglednog poduzetnika Age Khana IV.

- Ostvario nam se san. Doveli smo u Hrvatsku vrhunsku regatu. Nadam se da će svi uživati na našoj predivnoj obali. Pred nama je veliki nautički tjedan, rekao je direktor D-Marin grupe Burak Baykan koji je jedriličarima tradicionalno zaželio dobar vjetar.

Stipe Surać / D-Marin

Burak Baykan

 

Događaju su prisustvovali Jakov Kitarović, suprug predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom odvijaju TP52 Super Series regate u Hrvatskoj, poseban izaslanik predsjednice Tomislav Madžar, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, uz vlasnike timova koji se natječu na regatama.

Stipe Surać / D-Marin

Azzurra tim

 

"Hrvatska nas je potpuno osvojila svojom ljepotom. Veselimo se danima koji su pred nama i dobrom plasmanu naše Azzurre", izjavio je Pablo Roemmers, jedan od najvećih argetinskih poduzetnika kojemu je ovo prvi posjet Hrvatskoj.

Stipe Surać / D-Marin

Pablo Roemmers

 

Regata u D-Marin Mandalina starta u srijedu, 23. svibnja, s velikim imenima svjetskog jedrenja poput peterostrukog olimpijskog pobjednika Roberta Scheidta, Argentinca Santiaga Langea i redovitih sudionika America’s Cupa Deana Barkera i Jamesa Spithilla.

Stipe Surać / D-Marin

Zahra Aga Khan

 

Aga Khan IV, čije je puno ime Njegovo veličanstvo princ Karim Aga Khan IV je 49. imam Ismaili muslimana s više od 15 milijuna sljedbenika diljem svijeta. Ismaili imami sebe i članove svoje obitelji nazivaju prinčevima i princezama što su titule koje su naslijedili od svog kraljevskog pretka Feth Ali Šaha, perzijskog kralja iz 18. stoljeća. Inače, vjeruje se da je 81-godišnji Aga Khan direktni potomak proroka Muhameda.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo