VELIKI NAUTIČKI TJEDAN

SVE JE SPREMNO ZA NAUTIČKI DOGAĐAJ GODINE Ususret regati uručena vrijedna donacija Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

 

Konferencijom za medije u D-Marin Mandalina najavljen je veliki nautički tjedan pod nazivom Šibenik 52 Super Series Sailing Week na kojem će jedriti krema svjetskog jedrenja. Burak Baykan, CEO D-Marin grupe, Agustin Zulueta, CEO 52 Super Series i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić složili su se da je Šibenik u ovom trenutku domaćin najjačoj svjetskoj regati koja će dodatno obogatiti turističku ponudu.

- Za D-Marin je ovo prirodan nastavak našeg biznisa. Dali smo si u zadatak da svake godine u Hrvatsku dovedemo jednu jaku prestižnu regatu. Imali smo Farr 40, Melges 20 i 32, a kruna našeg trogodišnjeg rada je dolazak ove vrhunske regate TP52, izjavio je CEO D-Marin grupe Burak Baykan.

Dok su posade isplovljavale na posljednje treninge prije prvog dana regate koja starta u srijedu prvi čovjek klase TP52 pojasnio je zašto su u ovogodišnju seriju regata odlučili krenuti iz Hrvatske.

Antonija Mandić, Paško Rakić, Burak Baykan i Agustin Zulueta

- Za početak, vaša obala nas je oduševila. Već vodimo razgovore da se TP52 vrati 2020. godine. Uvjeravam vas da ste dobili najjaču svjetsku regatu i budite sigurni da u Šibeniku trenutno borave najbolji svjetski jedriličari. Kad pogledate imena vidite da su na toj listi sudionici America's Cupa, Volvo Ocean Racea, brojni olimpijski pobjednici i ugledni vlasnici“, ispričao je CEO 52 Super Series Agustin Zulueta.

Velika donacija Doğuş grupe i INA-e šibenskoj bolnici

U velikom nautičkom tjednu INA i Doğuş grupa donirali su 200.000 kuna, po 100.000 kuna svaka kompanija, koje su ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić, dr. med. spec. dermatovenerologinji, uručili Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine i Burak Baykan, CEO D-Marin grupe. Donacija će omogućiti nabavu gastroskopa za potrebe Odjela za pedijatriju Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Svečano uručenje donacije svojim je prisustvom uveličao i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, a posebno iznenađenje za šibenske mališane bio je dolazak zlatnog olimpijca Šime Fantele. Gospodin Baykan je naglasio kako Doğuş grupa od samog dolaska u Hrvatsku snažno ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice, a gospodin Áldott je dodao kako mu je izuzetno drago što će ova donacija barem malo pomoći najmanjim pacijentima, ali i vrijednom medicinskom osoblju.

Burak Baykan, Zoltán Áldott, Sanja Jakelić, Goran Pauk i Nevenka Krvavica

- Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji, naši mali pacijenti više neće morati odlaziti u kliničke bolničke ustanove radi uske dijagnostike i liječenja, a ujedno će se i otvoriti mogućnost pomaganja djeci iz drugih županija, zahvalila je Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week u D-Marin Mandalina traje do 27. svibnja. Od srijede do nedjelje u planu je održavanje deset jedrenja, a službeni start svaki je dan u 12.00 sati. Najbolji svjetski jedriličari ostaju u Hrvatskoj i idući mjesec jer je D-Marin Dalmacija domaćin 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.

Agustin Zulueta, Paško Rakić i Antonija Mandić s predstavnicima D-Marin grupe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:51