MJESTO NESREĆE U VINKOVCIMA

FOTO: OVDJE JE MINISTRICA AUTOM NALETJELA NA DJEVOJČICU Skrenula je desno u ulicu i udarila je: 'Malena je odjednom potrčala za prijateljima...'

 
Ulica Ćirila i Metoda u Vinkovcima gdje je ministrica Gabrijela Žalac automobilom udarila djevojčicu (10)
 / Google Street View, CROPIX

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac (40) u subotu je automobilom u Ulici Ćirila i Metoda u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu, koja je s teškim tjelesnim ozljedama prebačena prvo u vinkovačku, a zatim u osječku bolnicu gdje se nakon operacije uspješno oporavlja.

Žalac je svojim Peugeotom 308 iz obližnje Erveničke ulice skrenula desno u Ulicu Ćirila i Metoda, gdje je udarila djevojčicu koja je, izvijestila je policija, neoprezno prelazila cestu izvan obilježenog pješečkog prijelaza.

- Djeca su se vraćala s vjeronauka i neki od njih su prešli cestu, a djevojčica koja je nastradala odjednom je potrčala preko ceste kako bi sustigla prijatelje i u tom je trenutku naišao automobil koji je vozila gospođa Žalac. Ona je taman bila skrenula iz Erveničke ulice, nakon što je došla po sina koji je također bio na vjeronauku, a pretpostavljam da su se vozili kući, jer oni žive na kraju naše ulice - rekao nam je stanar Ulice Ćirila i Metoda.

Ministrica je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom, zbog čega je dio javnosti i političke scene odmah zatražio njezinu ostavku, no u Vladi su poručili kako 'Žalac nije podnijela ostavku niti se to od nje očekuje', a dodali su i kako je 'riječ o nesreći kakva se može dogoditi svakome'. Također smatraju da 'njezin prekršaj nema veze sa samom nesrećom'.

Google Street View
mjesto na kojem je djevojčica prelazila cestu pri čemu je na nju naletjela ministrica

Google Street View
ministrica je skrenula iz Erveničke ulice desno u Ulicu Ćirila i Metoda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:42