KRITIKOM NA KRITIKU

HDZ PROGLASIO BERNARDIĆA I SDP 'LICEMJERIMA' ZBOG KRITIKE NESREĆE MINISTRICE ŽALAC 'Očito je zaboravio što se njemu dogodilo u ožujku 2016. godine...'

 
 Damir Krajač / Facebook / HANZA MEDIA

Nakon reakcije predsjednika SDP-a Davora Bernardića na jučerašnju prometnu nesreću u kojoj je ministrica Gabrijela Žalac (HDZ) svojim automobilom udarila djevojčicu koja je pretrčavala cestu u Vinkovcima, HDZ se oglasio na svojoj službenoj Facebook stranici proglasivši SDP "licemjerima" jer su "Bernardića za vožnju u pijanom stanju nagradili mjestom predsjednika".

"Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No u slučaju ministrice Žalac riječ je o nepoštivanju zakona RH, i njezina bi ostavka bio moralan čin", glasio je komentar Davora Bernardića na jučerašnji slučaj.

HDZ na to odgovara: "Pritom je „zaboravio“ da je u ožujku 2016. - kao član Predsjedništva SDP-a - uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole: zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! Tada mu podnošenje ostavke nije padalo na pamet. Štoviše, njegov mentor Zlatko Komadina onako je šeretski odbacio mogućnost da će to naštetiti SDP-u ("Neće, sutra je novi dan, naravno bez pića"), a na pitanje hoće li Bernardića kazniti, odgovorio je - "Ukorit ću ga". Na kraju je Bernardić čak i nagrađen - napredovao je do predsjednika SDP-a! I oni imaju obraza moralizirati!?"

Uz svoj komentar Bernardićevog istupa, HDZ je dodao i presliku Bernardićeve javne isprike koju je aktualni predsjednik SDP-a objavio na Facebooku 5. ožujka 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:21