NAJVEĆE LANJSKO ZLO

FOTO: Samoborci spalili mornara Ivu s tri skupa sata na ruci

Iako nije bilo nikakvog dogovora, i u Samoboru su, kao u cijeloj Hrvatskoj, spalili poznatog krivca
 Bruno Konjević/CROPIX

SAMOBOR - Tradicionalnim suđenjem i velikim paljenjem simbolične lutke, Samoborci su sinoć presudili svom Princu fašniku i tako okončali svoju 184. fašničku svetkovinu.

Iako to nitko javno nije rekao, svi su na Trgu fašničkih velikana prepoznali lutku prema stasitoj figuri, mornarskoj majici i satovima na rukama.

- Gori striček Ivo, objašnjavali su zamaskirani roditelji maloj djeci, kojima jedinima nije bilo jasno tko je zapravo kriv za sve što je lani bilo loše. Nesretni Princ Fašnik ( Darko Kupres) nije se uspio obraniti pred sucem ( Zlatkom Vrbančićem) i fiškalom ( Mislavom Maroevićem), a nije mu mogla pomoći ni neiskusna nova vlada Princeze Srake ( Đurđica Pleše). Da nije samo Ivo mogao gorjeti te noći vidjelo se prema popisu krivnje za probleme na kojima se spominju i zlatni WC-i, pa gradnje garaža, farbanje tunela i lokalnih plinovoda...

Smiješna zemlja

Nemilosrdni fašnički sud nije prihvatio ni žalbu Vrhovnog suda kojom je mahao “mali čovjek koji voli malu Floramy”. Pod presudom “Nikad dovršeno, a po tri puta potrošeno” Princ fašnik je gorio uz veliki vatromet kojim je staro geslo fašničke vlade “Smijanje je mjerilo slobode” zamijenjeno uz sudski proglas da je “smijeh postao luksuz”, pa postoji opasnost da “zemlja smiješka postane smiješna zemlja”. Novo je geslo “Dim je mjerilo za rješavanje problema”. U velikoj povorci nagrađenih maski najpopularnija je bila “Jaca” koja u jednoj ulozi s metlom u lijevoj i oklagijom u desnoj ruci, požuruje Mesića na biciklu, a u drugoj šeta s Borutom.

Nagibna strela HŽ-a

U oštroj konkurenciji Poslovne škole Remetinec, Pilata i Ive prvu je pojedinačnu nagradu dobila Nagibna strela u uniformi HŽ-a.

U grupnim maskama ispred Recesijske bajke pobjedila je Alica u zemlji... Veselje je nastavljeno uz vokalno-instrumentalne sastave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:15