SMRT VELIKOG PJEVAČA

FOTO: SEVERINA, HULJIĆI, CETINSKI, GRAŠO... Pogledajte tko je sve od poznatih došao odati posljednju počast Oliveru i što su napisali u Knjigu žalosti

 
 Nikola Vilić/Vojko Bašić/Paun Paunović / Cropix

Rijetko tko je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu na komemoraciji za preminulog pjevača Olivera Dragojevića uspio suspregnuti suze. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, od obitelji, prijatelja i rođaka preko kolega i suradnika do visokih dužnosnika, koji su također došli odati počast legendarnom splitskom glazbeniku.

Gibonni, koji je s Oliverom blisko surađivao, snimao i svirao, nije mogao suzdržati emocije dok je držao govor. Glas mu je treperio, podrhtavao, a na trenutke bi zastao kako bi uopće mogao izgovoriti što je htio.

Severina je stigla u društvu supruga Igora Kojića te se upisala u Knjigu žalosti, kao i državni dužnosnici - Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Nina Obuljen Koržinek, Damir Krstičević, Branko Bačić, Andro Krstulović Opara i drugi.

- Dragi moj Olivere, zauvijek si tu, u mojim mislima i grudima. Volimo te, Severina i Igor Kojić - napisala je pjevačica, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Premijer Plenković također se upisao u Knjigu žalosti ovim riječima: "U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno želim izraziti veliko poštovanje jedinstvenom hrvatskom glazbeniku Oliveru Dragojeviću. Dragi Olivere, bio si duša Hrvatske. Uz tvoje briljantne izvedbe smo rasli, živjeli, proživljavali najljepše trenutke i uživali u radosti koju si nam podario. Ostat ćeš zauvijek u mislima svih nas kao velikan hrvatske kulture i glazbe. Tvojoj obitelji želim utjehu, a svima nama ponos što smo živjeli u tvoje vrijeme".

Predsjednica RH također se oprostila od Dragojevića: "Uz tvoje sam pjesme, Olivere, odrastala, maštala, veselila se i tugovala. Obilježio si moj život na toliko puno načina, kao i živote sviju nas u domovini i iseljeništvu. Svojim si jedinstvenim, dalmatinskim zvukom, glasom i svojom osobnošću ujedinjavao cijelu Hrvatsku - i one ovdje i one diljem svijeta. Bio si sjajan glazbenik, ali iznad svega, divan čovjek i u cijeloj smo Hrvatskoj tvoj gubitak doživjeli kao gubitak člana obitelji. Zbogom, dragi Olivere! Hvala na svemu. Vječno ćeš živjeti u našim srcima".

Tony Cetinski u Knjigu žalosti napisao je: "Dragi moj Oliver, ti jako dobro znaš sve i kako će nam biti bez tebe. Nikako - ali ostaje veliki osjećaj ponosa što sam živio i puno toga učio kraj tebe i od tebe. Uvijek ćeš ostati uz mene, u mislima, i poslušat ću te opet, pivat ću dok dišem i dok mogu! Voli te tvoj istarski mladi morski vuk, Tony Cetinski".

- Veliko hvala za sve one drugačije dane i noći kad sam slušajući tvoj glas budan sanjao čekajući i nadajući se njoj. Zbogom, dragi Olivere - napisao je Dino Merlin.

Na komemoraciju su stigli i brojni glazbenici te umjetnici koji su ili surađivali s Oliverom ili ga tek susreli - Mate Bulić, Alen Nižetić, Marko Tolja, Marijana Batinić, Neno Belan, sestre Husar, Giuliano, Goran Karan, obitelj Huljić, Doris Dragović, Stjepan Hauser, Petar Grašo, Danijela Martinović i mnogi drugi.

U galeriji pogledajte komemoraciju za Olivera:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:34