STIGAO ZIMSKI UGOĐAJ

FOTO: SNJEŽNA MEĆAVA ZABIJELILA I ISTRU Jak vjetar i niske temperature uzrokovale nestanak struje

 Danijela Peračić/CROPIX

Velike količine oborina, jak vjetar i niske temperature u Istri donijela je u nedjelju ciklona koja je kasno sinoć zahvatila cijelu Hrvatsku.

Tijekom protekle noći uz obalu su pale velike količine kiše, dok je unutrašnjosti Istre osobito područje Pazinštine, zabijelio snijeg, a snježni pokrivač na većim nadmorskim visinama doseže i 15 centimetara.

Prema podacima istarskog meteorološkog portala Istramet, snijega ima u Labinu, Kršanu, Žminju, a bijele pahulje jutros su nakratko zalepršale i duž zapadne obale Istre, no, zbog jakog vjetra i porasta temperature snijeg se nije zadržavao.

Temperature su se u Istri ujutro kretale od -1 u unutrašnjosti do četiri stupnja uz obalu, a Bina Istra je još sinoć zbog snijega i otežanog prometovanja duž istarskog ipsilona proglasila zimske uvjete.

U Centru za obavješćivanje doznaje se da su trenutno sve ceste prohodne, a i snijeg se počeo topiti zbog porasta temperature te je zapuhala bura.

Sinoć je zaprimljeno i više dojava građana o nestanku električne energije na području općine Gračišće, Grada Pazina i Grada Pule, no opskrba je tijekom noći normalizirana, osim na pojedinim dijelovima Pazina i Gračišća.

Istarska policija je izvijestila kako se promet tijekom prijepodneva odvijao normalno, bez ikakvih zastoja i ograničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:08