OPASNOST IZNAD GLAVA

FOTO Split: Pedeset tona stijena zatrpalo igralište, jedna gromada i dalje prijeti!

 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - Više od 20 kubičnih metara stijena i kamenja strovalilo se sinoć na igralište na splitskim Mejama u odronu s južne strane Marjana. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a kuća, kao i prometnica u neposrednoj blizini nisu bili oštećeni.

Međutim, iznad igrališta ostala je visjeti još jedna velika nakupina stijena od 30-ak kubičnih metara čije će uklanjanje danas započeti, javlja Hrvatska gorska služba spašavanja .

Do odrona je došlo u utorak oko 21,30 sati, a nakon dojave Centru 112 na lice mjesta izašli su pripadnici HGSS-ove ispostave Split koji su utvrdili stanje i moguće opasnosti. Također, otklonili su sve labilne stijene koje su se mogle urušiti tijekom noći.

- Za uklanjanje velikog labilnog bloka koji i dalje visi na pokosu te predstavlja prijetnju bit će potrebna dodatna mehanizacija. Uz kišu samo je pitanje vremena kada će i on pasti - stoji na stranicama HGSS-a gdje se i navodi kako su uzrok odrona obilne i dugotrajne padaline.

Prometnica u neposrednoj blizini odrona zatvorena je za promet, a prostor je ograđen zaštitnom trakom.

Podsjetimo, nedavno je na državnoj cesti D 512 Makarska - Vrgorac također došlo do odrona , a velika kamena gromada i dalje blokira jednu od važnijih lokalnih prometnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:02