PROSLAVA OLUJE

FOTO: SVI PUTEVI VODE U VUKOVARSKU Brojni građani, roditelji s djecom, umirovljenici... svi su došli vidjeti vojni mimohod

Zagreb, 040815.Vukovarska ulica.Svecani vojni mimohod povodom proslave obiljezavanja 20. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja. Na fotografiji: gradjani iscekuju pocetak mimohoda.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

Svi putevi vode u Vukovarsku, tako bi se ukratko mogao opisati Zagreb u utorak poslijepodne, neposredno pred početak svečanog vojnog mimohoda kojim se obilježava 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Oluje".

FOTOGALERIJA: Vojni mimohod u Vukovarskoj ulici

Brojni građani, roditelji s djecom, umirovljenici idu prema križanju Vukovarske i Ulice hrvatske bratske zajednice, gdje je središte svečanosti i tribine za više stotina visokih uzvanika.

FOTOGALERIJA: Građani na vojnom mimohodu u Zagrebu

Građane ne smeta ni vrućina, jer Zagreb je oko 17 sati mjerio 31 stupanj Celzijusa.

"Nije to ništa, jednom u životu mogu vidjeti izbliza Hrvatsku vojsku", kaže nam Vera koja je na mimohod došla s prijateljicom.

"Bit ćemo u hladu, a imamo i vode, dobro nam je", objašnjava Tina zašto je s djecom došla po vrućini.

Kaže i kako je to način da im objasni što su njihov djed i ujaci radili prije 20 i više godina kad su otišli u rat, odnosno obranu Domovine.

Duž Vukovarske postavljeni su razglasi, pa raspoloženje podižu pjesme poput "Ruže Hrvatske", "Poljubi zemlju", "Kroacijo iz duše te ljubim" i druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:42