OPET CIRKUS

FOTO Tomasović (HSP) izbačen iz Banovine: Kerum misli da je don Corleone. Sad samo čekam da mi dignu auto u zrak

Zaštitari su šefa splitskih pravaša Hrvoja Tomasovića izbacili zajedno sa stolicom za koju se držao
Split, 200611.Novinska konferencija koju je sazvao gradonacelnik Zeljko Kerum nakon sto ga je celnik splitskog HSP-a Hrvoje Tomasovic optuzio zbog navodnog pranja gradskog novca i malverzacija unutar gradskih resora.Na slici Zeljko Kerum.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunović / CROPIX

SPLIT - Sjednica splitskog Gradskog vijeća nije ni počela, a već je postalo jasno kako će se raditi o jednoj od najžustrijih sjednica ikada održanih, piše Slobodna Dalmacija. Naime, odmah na samom početku splitski HNS i SDP najavili su kako će napustiti vijećnicu ukoliko se s dnevnog reda ne povuče točka o spomenicima. Isto je zatražilo i Društvo prijatelja kulturne baštine.

Predsjednica GV-a Nevenka Bečić opoziciji i Društvu je poručila kako nema namjeru povlačiti točku o spomeniku Franji Tuđmanu s dnevnoga reda današnje sjednice.

- Odluka bivšeg saziva Vijeća sada je samo mrtvo slovo na papiru. Naime, imali su pet godina da tu odluku provedu, no nisu ništa učinili. Sve je time rečeno - ustvrdila je šefica Gradskog vijeća.

Situaciju je dodatno ugrijao i predsjednik splitskog ogranka HSP-a Hrvoje Tomasović koji je došao u Banovinu sa željom da prisustvuje sjednici, no zaštitari su ga zaustavili. Nakon toga, Tomasović se uhvatio za stolicu i nije želio napustiti prostor te rekao kako će pričekati policiju da ga izbaci.

Sjednica se u međuvremenu odvijala neometano.

- Tomasović se nije ispričao te dok ne uputi ispriku, neće dobiti odobrenje da bude nazočan sjednici. Nazočiti mogu svi zainteresirani, no takvi nemaju pravo glasa i sudjelovanja, već samo nazočiti, te nikakve uvrede nisu dopuštene - kazala je Bečić.

Podsjetimo, Tomasović nije gradski vijećnik, no, bio je zatražio da mu se odobri prisustvovanje sjednici, no, iz Banovine nije dobio odgovor do sada.

Nakon nekog vremena zaštitari su ipak uspjeli izbaciti Tomasovića iz vijećnice i to zajedno sa stolicom za koju se držao.

- Moje ustavno pravo, kao građanina Hrvatske je da sudjelujem na sjednici Vijeća, a pogotovo zato što sam predsjednik stranke, koja ima svog vijećnika. Tražili su od mene da se ispričam zbog događaja na prošloj sjednici, ali to neću napraviti jer zato nema razloga. Samo sam im rekao tada da se srame zbog svog ponašanja prema generalu Anti Gotovini. Dosta mi je svega, 24 gradska vijećnika rade za Keruma. Upozorili smo javnost daje Kerum lopov, švercer i da izvlači novac iz Grada. Ne znam što da napravimo, on je tražio da me se izbaci. On misli da je don Corleone. Sad mogu očekivati samo da mi se digne auto u zrak, a ja se samo borim za svoju stranku i načela - zaključio je Tomasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:24