BORBA PROTIV KORONE

FOTO: VELIKA NOVOST ISPRED 'ANDRIJE ŠTAMPARA', PRVI PUT U HRVATSKOJ UVEDENA 'DRIVE IN' DIJAGNOSTIKA! Pogledajte kako to izgleda

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 31.03.2020. u 13:56

NZZJZ Dr. Andrija Štampar

 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ od jutros je uvedena „drive in“ dijagnostika koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne moraju izlaziti iz osobnih automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenih djelatnika sa Zavoda.

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.

Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.

Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.

NZZJZ Dr. Andrija Štampar

NZZJZ Dr. Andrija Štampar
 

Izdvajamo