DUHOVNA OBNOVA?

Fra Zvjezdan Linić: To je parada prkosa! Na ulicama će sutra paradirati pedofili, kriminalci

'Meni je najprije gay parada nasilje nad ljudima koji drukčije većinski misle', kaže fra Linić
Zagreb, 170910.U Zagrebu se od 17. do 19. rujna u dvorani Dom sportova odrzava duhovni seminar "Gospodin moj i Bog moj", kojeg vodi fra Zvjezdan Linic.Na slici: Fra Zvjezdan Linic.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX

Meni je najprije gay parada nasilje nad ljudima koji drukčije većinski misle. Bilo je nerazborito tako izazivati, no meni se čini da to i nije bila parada ponosa, nego prkosa, inače bi se održala negdje na Marjanu gdje sudionike nitko ne bi zamijetio. S druge strane, jako mi je žao zbog fizičkog nasilja, to je nešto što nikako ne odobravam i što se ne može prihvatiti.

Tim je riječima izljeve netolerancije i mržnje na splitskim ulicama u povodu prve gay parade u tom gradu prokomentirao istaknuti franjevački duhovnik fra Zvjezdan Linić koji je ovih dana u Rožatu kod Dubrovnika predvodio trodnevnu duhovnu obnovu.

- Sada me zovu iz medija i svi traže reakciju na nasilje, na one koji su na neprihvatljiv način reagirali na te ljude koji su se okupili u paradi. No, to je lažno pitanje. Ja bih se prvo upitao za gay paradiste i njihov prkos - kaže za Slobodnu Dalmaciju fra Zvjezdan koji je na blagdan sv. Antuna Padovanskog, kada je počela obnova, u rožatski samostan Pohođenja Marijina privukao mnoštvo vjernika na svetu misu, procesiju i blagoslov djece i cvijeća, sve pod nazivom “Bog moj i sve moje”.

Teme obnove u iduća dva dana bit će “Isus oslobađa” i “Isus ozdravlja”, a usred priprema i brojnih susreta s vjernicima fra Zvjezdan se spremno odazvao na poziv da iznese mišljenje o splitskom događaju.

Na pitanje o aktualnom vremenu i širenju granica tolerancije, odgovara kratko:

- Znači li to da će sutra, tražeći svoja prava, na ulicama paradirati pedofili, kriminalci…?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:36