PODRŠKA NACIONALNOG VIJEĆA

GLAS PODRŽAO KANDIDATURU ZORANA MILANOVIĆA Mrak-Taritaš: 'U Hrvatskoj je važno sačuvati pravo na političku različitost, a Milanović to garantira'

 
Zoran Milanović, Anka Mrak-Taritaš
 Goran Mehkek / Cropix

Nacionalno vijeće GLAS-a dalo je potporu kandidaturi Zorana Milanovića za predsjednika Republike.

- U Hrvatskoj je danas važno sačuvati pravo na političku različitost, a Zoran Milanović je kandidat koji to garantira. HDZ svojim načinom vladanja šalje poruku ‘ili HDZ ili nitko’, a ovi predsjednički izbori moraju pokazati da to nije tako - rekla je predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš objavljujući odluku Nacionalog vijeća na konferenciji za medije.

Predsjednica Nacionalnog vijeća GLAS-a Nada Turina-Đurić naglasila je kako ovom odlukom Zoran Milanović dobiva potporu stranke čija je predsjednica prema relevantnim ispitivanjima javnog mnijenja najpopularnija političarka kod SDP-ovih birača.

Podsjetimo, prije dva tjedna je predsjednica stranke Start i predsjednička kandidatkinja Dalija Orešković gostujući na televiziji N1 otkrila da postoji mogućnost da njezinu kandidaturu podrži stranka GLAS.

GLAS

- Razgovarala sam s Glasom, bio je to jedan od najbojih političkih razgovora do sada. Fokus nije bio samo na tome hoću li dobiti podršku, nego je bio usmjeren ka onome što slijedi. Nacionalni prioriteti su promjena na Pantovčaku. Smatram da Milanović nije dobar kandidat jer je izgubio izbore koji su doveli do toga da se kotač povijesti krene okretati unazad - rekla je tada Orešković koja potporu stranke Anke Mrak-Taritaš ipak nije dobila.

GLAS

Zoran Milanović je na Facebooku zahvalio Glasu na podršci.

- Želim mijenjati Hrvatsku sa svim ljudima dobre volje i zato mi je na ovim izborima potrebna široka demokratska podrška. Ponovno moramo biti zajedno na zadatku, jer Hrvatska je u kandžama HDZ-a i to je najveći problem naše zemlje. GLAS i ostale stranke koje su me podržale, ali i one koje će me podržati predstavljaju drugačiju Hrvatsku, zemlju koja se natječe i uspoređuje s najboljima. Za to ću se boriti! Za zemlju u kojoj će biti normalno uspjeti zahvaljujući znanju i iskustvu, a ne HDZ-ovom Ausweisu. To je naš zajednički cilj!, navodi se na Milanovićevom Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:08