FORMIRANJE VLADE

GLAVAŠ 'Spremni smo za razgovore s Plenkovićem, ali posrednik ne može biti Šeks'

Dragan Vulin i Branimir Glavaš
 Emica Elvedji / HANZA MEDIA

Branimir Glavaš gostujući u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije kazao je kako je bilo nekih pokušaja uspostave kontakata između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i HDSSB-a, ali kako je Plenković smetnuo s uma da Vladimir Šeks nije osoba koja može uspostavljati kontakte s HDSSB-om i s njim osobno.

- Šeks se nekoliko puta javljao s različitim porukama, neke od njih nemaju veze sa sastavljanjem parlamentarne većine, pa potom i da on ima mandat Andreja Plenkovića da razgovara s nama.

- Meni je to djelovalo prilično neuvjerljivo i nisam mogao biti siguran da uistinu ima mandat Plenkovića, a i da ima, smatrao sam da Šeks nije osoba s kojom HDSSB i ja možemo sjesti i razgovarati s njim. Mi smo spremni razgovarati s Plenkovićem, ali posrednik u tim razgovorim ne može biti Šeks.

Glavaš je dodao kako novoj Vladi neće dati bjanko potoru, kao što je napravio sa prošlom.

- Ovaj puta u taj rizik neću uploviti - komentirao je.

- Spremni smo razgovarati s Plenkovićem ili ljudima poput Stiera - ponovio je Glavaš podsjećajući kako nikada nisu odbijali razgovore, 'čak ni u vrijeme Tomislava Karamarka kad su ti odnosi bili zategnuti do pucanja'.

Za Plenkovića je rekao kako je u vrlo kratkom vremenu stranku podigao iz pepela, zahvaljujući karizmi i autoritetu.

Kazao je i kako su na ovim izborima očekvali više.

- Došlo je do promjene odnosa snaga na hrvatskoj političkoj sceni i normalno da su onaj dio kolača, na koji smo računali da će nam pomoći u ostvarivanju političkog rezultata, odnijele druge političke stranke. On je otišao na stranu Mosta i Živog zida - objašnjava.

Poručio je i kako smatra da Most nema dovoljno iskustva da bi im se dali neki resori.

- Plenković ne smije dozvoliti da ucjenjuju ni njega ni Vladu. Most je skupina pojedinaca bez ikakvog političkog iskustva, koji se međusobno nisu poznavali i uistinu ne mogu i ne smiju ultimativno zahtijevati nekakve reforme. Reforme da, ali i one imaju svoj hodogram. Ništa se ne može dogoditi preko noći niti ultimativno, što je Most radio - kazao je Glavaš te ponovio kako je ovo njegov posljednji saborski mandat.

- Ovo je mandat u kojem ću završiti svoju političku karijeru i smatram da je to vrijeme kad se moram povući iz politike - zaključio je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:18