DUŽNOSNICI MORHA

Goršića, lokalnog harmonikaša, doveo je Rončević

Lani je otkriveno da je otac Goršić za svog sina otkupio stan od branitelja koji nije živio u njemu. U Karlovcu se nagađa da je spomenuti branitelj "čuvao" stan za Goršića

ZAGREB - Željka Goršića, profesora pedagogije i informatike i nekadašnjeg montera parnih turbina u karlovačkoj Jugoturbini, u Ministarstvo obrane doveo je 2004. godine Berislav Rončević na početku svog mandata ministra obrane.

Kao i Rončević, i Goršić je široj javnosti bio potpuno nepoznat. Postavljen je za ministrova pomoćnika zaduženog za personalne poslove.

Predznanja o tom poslu mogao je steći dugogodišnjim radom u karlovačkom Uredu za obranu.

U Karlovcu je bio poznat kao član HDZ-a, ali još više kao harmonikaš koji je svirao po lokalnim zabavama. Svoje harmonikaško umijeće ovjekovječio je na jednom CD-u. Uzlet u karijeri doživio je dolaskom svog sugrađanina Branka Vukelića na mjesto ministra obrane. On ga je postavio za državnog tajnika.

Tijekom proteklih godina u novinske redakcije stiglo je nekoliko anonimnih prijava protiv Goršića zbog stranačkog kadroviranja po karlovačkom Uredu za obranu te MORH-u, provođenju mobbinga nad zaposlenicima i slično. No, sve je ostalo na anonimnim žalbama.

Goršiću je u građenju stranačke karijere naštetio eksces njegova sina imenjaka. Željko Goršić mlađi u jednom je lokalu s društvom pjevao ustaške pjesme, nakon čega je ekspresno izbačen iz Mladeži HDZ-a. Lani je otkriveno da je otac Goršić za svog sina otkupio stan od branitelja koji nije živio u njemu. U Karlovcu se nagađa da je spomenuti branitelj “čuvao” stan za Goršića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:13