NAŠIH PRVIH 12

Gost urednik: Emil Tedeschi

Osnivač i predsjednik Uprave Atlantic Grupe, jedan od naših najuspješnijih menadžera, danas slavi 43. rođendan

Konkurencija

Danas uređujem dvije stranice u Jutarnjem. Odabrao sam Viktora Vresnika koji je intervjuirao Sašu Pekeča, Borisa Dežulovića koji piše o neizboru Ivana Đikića u HAZU, te Branku Stipić koja je razgovarala s Ivicom Karninčićem.

Želio sam da jedan od autora bude i Gojko Drljača. Nisu dopustili, kažu, radi za Večernji list, to je konkurentska kuća. Planirao sam da jedan tekst napiše Dragana Radusinović, uvijek pozorno čitam njezin blog na www.jutarnji.hr.

Limitiran na dvije stranice, morao sam odlučiti što i gdje kratiti u odabrana tri teksta. Odustao sam od međusobnog intervjua između Velimira Grgića i Zorana Lazića, scenarista TV serije “Bitange i princeze”. Njih su dvojica koncem 90-ih bili udarna pera kultnog magazina popularne kulture Nomad. Imao sam ideju da neki punkerski golobradi mladići, koji su britko rezali sve oko sebe, seciraju svoje poslovne aktivnosti, danas kad su napravili i ime i lovu. Želio sam i razgovor s Nenadom Bakićem. Živi dokaz kako je relativno nekomunikativan čovjek, ali bogat drugim talentima, stvorio vodeću tvrtku u sferi executive searcha, za što su potrebne izuzetne komunikacijske vještine.

Iako je prodao svoj biznis multinacionalnoj kompaniji, itekako bi imao što reći na temu kvalitete upravljanja i sposobnosti upravljanja.

Ima puno toga, ali ne stane na dvije stranice. Pitanje je hoće li glavni urednik osjetiti konkurenciju za svoju stolicu, ili će možda biti zainteresiran angažirati me na dulji rok. Naravno, bez ograničavanja u biranju autora i uz plaćeni honorar. Danas je ipak svečarski broj.

Jutarnji slavi 12 godina izlaženja, a i meni je danas rođendan.

Polančec kao potvrda ideje HAZU-a: Srpske lopove zamijeniti hrvatskim!

Saša Pekeč: Hrvatsku ekonomiju vode neobrazovani menadžeri

Ivica Karninčić Koloč: ‘U Vladi Jadranke Kosor nema sposobnog ministra’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:10