NA PUTU OD KUĆE

Grad Makarska bez rodilišta: Dvije bebe u tri dana rođene u vozilu Hitne

MAKARSKA - U tri dana dvije bebe svijet su ugledale u sanitetskom vozilu. Prvorođeni mali Patrik Franić, težak 3,600 kilograma, rođen je za desetak minuta, na putu od kuće u Biokovskoj ulici u Makarskoj do Doma zdravlja.

Drugi mališan Vito, težak 3,940 kilograma, nije mogao dočekati splitsko rodilište jer je na svijet požurio u vozilu Hitne u Mimicama. Mame i bebe su dobro i oporavljaju se u splitskom rodilištu.

- Sve je dobro prošlo. Beskrajno sam od sveg srca zahvalna dr. Graniću, babici Biljani, kao i vozaču Jurici Bajiću. Nimalo me nije bilo strah, s njima sam se osjećala sigurno i zapravo jako dobro - rekla nam je Vitina mama Dijana. Dva dana prije Dijane u samo desetak minuta svoje drugo dijete, Patrika, rodila je Jelena Franić.

Bolovi su došli tako naglo da se rodilja onesvijestila, dojurio je dr. Bobo Daskalović i porodio je u vozilu. Pozvao je babicu Biljanu Šarić, ali Patrik je požurio prije nego što je ona stigla. Upravo ta dva slučaja otvorila su ponovno pitanje zatvorenog rodilišta u Makarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:40