PALE TEŠKE RIJEČI

Gradonačelnik pobijedio na sudu: Gradski zastupnik SDP-a Jurica Meić je kriv, Bandić oslobođen

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Jurica Meić, gradski zastupnik SDP-a, kriv je za klevetu na račun gradonačelnika Milana Bandića, odlučila je danas sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, a Meićev odvjetnik Mladen Prka već je najavio žalbu na tu prvostupanjsku presudu .

Riječ je o postupku koji je pokušao rasplesti tko je koga klevetao i uvrijedio na burnoj sjednici Gradske skupštine u travnju 2011. godine kada se raspravljalo o garaži Tomislava Horvatinčića na Cvjetnom trgu. Bandić je prvi podnio tužbu za klevetu protiv SDP-ova zastupnika, a sporna je bila njegova rečenica da Bandić krade.

- Kako vas nije sram? Nisam vas pitao koliko ste krali u zadnjih deset godina. Kako vas kao vjernika nije strah, zakona vas nije strah, kako vas nije strah Svevišnjeg da toliko kradete - rekao je Meić dramatičnim tonom gradonačelniku Bandiću.

Bilo je to na aktualnom satu 20. travnja 2011. godine.

Gradonačelnik mu je odgovorio: “Kad budete jednom u svom životu zarađivali za sebe za kruh, jednog dana kao mladi čovjek, vjerojatno ćete to napraviti, onda ćete osjetiti što znači boriti se za svaku kunu, svaku lipu, svakog uposlenog čovjeka. Vi to još niste okusili.

Meić se zbog toga osjetio uvrijeđenim.

Kada je postupak protiv Meića priveden kraju, na sud je stigla i tužba protiv Bandića, i to za uvredu pa je sve spojeno u jedan postupak.

Bandić je na kraju oslobođen optužbe, a Meiću je propisana novčana kazna od 15 dnevnih dohodaka. Međutim, postupku očito nije kraj jer je Meićev odvjetnik najavio žalbu.

Do svađe je došlo kada je Meić Bandića rešetao pitanjima o tada spornom Horvatinčićevu projektu Cvjetni. Tada ga je zbog pitanja opomenuo i tadašnji predsjednik Gradske skupštine, a danas Sabora Boris Šprem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:22