BORBA S BUKTINJOM

GROMOVI ZAPALILI MINSKI SUMNJIVO PODRUČJE KOD SKRADINA Na terenu je 40 vatrogasaca

Grmljavinsko nevrijeme koje je danas popodne pogodilo područje Šibensko-kninske županije uzrokovalo je čak šest požara na otvorenom prostoru
Skradin, 190713.Vatrogasci i tri kanadera uspjeli su ugasiti pozar kod benzinske postaje na odmoristu Prokljan na autocesti Zagreb - Split. Zbog pozara, dio autoceste je bio zatvoren.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Od 15 sati na podrucju Sonkovića, nedaleko Gračaca Skradinskog, traje bitka zemaljskih i zračnih vatrogasnih snaga s požarom koji je izbio uslijed grmljavinskog nevremena.

U ovom trenutku na terenu je četrdesetak vatrogasaca, a u suzbijanju požara koji je u jednom trenutku prijetio plinovodu i benzinskoj postaji na autocesti A1 pomažu im i čak tri kanadera koje je povremeno ometao snažan vjetar. Vremenske neprilike dodatno su tako razbuktale vatri i otežale gašenje.. Dio autoceste neko je vrijeme bio zatvoren, no sada se tim dijelom ponovno normalno prometuje.

No, zalaskom sunca kanaderi će se morati povući, a borbu s vatrom nastavit će zemaljske vatrogasne snage. Kako doznajemo u središtu šibensko-kninskih vatrogasaca, požar još uvijek nije stavljen pod nadzor. Problematično je i što se požar razvio na minski sumnjivom području.

Grmljavinsko nevrijeme koje je danas popodne pogodilo područje Šibensko-kninske županije uzrokovalo je čak šest požara na otvorenom prostoru, zbog čega su lokalni gasitelji imali pune ruke posla. Čini se kako je ovo samo uvertira u još jednu dugu sezonu ljetnih požara na Jadranu i u okolici. Najavljeni val visokih temperatura pritom zasigurno neće biti od koristi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:59