NEMA SE, ALI...

HDZ-ov gradonačelnik Vinkovaca kupuje auto od 160 konja za pola milijuna kuna

Želi metalik limuzinu. Ne želi se javiti na telefon. Istodobno, u njegovim mandatima izgubljeno je 13.000 radnih mjesta u gradu

Od svega što eventualno nedostaje Vinkovcima , gradska se vlast, koja je tamo na čelu već peti mandat zaredom, odlučila na kupovinu skupocjenog vozila.

Bez komentara

HDZ-ov gradonačelnik Mladen Karlić jučer je putem javne nabave naručio automobil vrijedan 440 tisuća kuna s PDV-om.

Da ne bude zabune, Karlić od autokuće koja pobjedi na natječaju očekuje crnu metalik limuzinu s najmanje 160 konjskih snaga, mjenjačem od minimalno 6 brzina, servo upravljačem presvučenim kožom, metalnim naplatcima.

- Ne možemo ništa komentirati. Gradonačelnik je na Gradskom vijeću pa pokušajte nazvati nakon 14 sati - rekli su u njegovu uredu kad smo ga nazvali da zamolimo za komentar.

Pozdrav iz Siska

Ipak, Karlić se nije javljao. Po iznosu novca koji je spreman dati, Karlić može parirati sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel koja je 437 tisuća kuna uložila u novi Audi A6.

Za razliku od Karlića, M. Lovrić je zahtijevala mjenjač sa sedam brzina. Karlić je ipak skromniji pa bi vjerojatno pristao i na šest.

Odgovoran za sve

Šteta, međutim, što nije nepokolebljiv kada su u pitanju gospodarski rezultati grada kojemu je na čelu. Vinkovci krajem rujna bilježe 6897 nezaposlenih osoba, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnje rezultate.

Što on ima

Nekad uspješno gospodarstvo danas je uništeno, a od 16 tisuća ljudi koji su radili u najvažnijim tvrtkama - Spačvi, IPG Graditelju, kožari Cibalia, PIK Vinkovcima - danas ih je zaposleno možda tri tisuće. Od rata do danas ugašeno je više od 13 tisuća radnih mjesta.

Gradonačelnik Karlić na čelu je Vinkovaca neprestano 20 godina.

Za svoja dva automobila u imovinskoj kartici navodi da vrijede maksimalno 105 tisuća kuna, znači čak četiri puta manje od vozila koje će si priuštiti zahvaljujući novcu poreznih obveznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:35