'LIČKI TUĐMAN'

HDZ REAGIRAO NA OTKRIĆE JUTARNJEG O SILOVATELJU 'Joso Mraović nije član stranke još od 2001., niti je to mogao ponovno postati'

Ilisha Jarrett (lijevo) i Joso Mraović (desno)
 CROPIX

Županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije reagirao je danas priopćenjem na priču o povratku Jose Mraovića u stranku, koju je Jutarnji list danas objavio. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

S obzirom na medijske spekulacije o članstvu Josipa Mraovića u HDZ-u, molimo Vas da objavite sljedeću izjavu:

Josip Mraović nije član HDZ-a od 2001. godine, niti je - sukladno Statutu HDZ-a - mogao ponovno postati član HDZ-a ili „aktivirati članstvo“, kako to navode pojedini mediji.

Prema Članku 9.(3) Statuta HDZ-a, naime, „osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a može ponovno postati član jedino uz prethodnu suglasnost Visokog časnog suda“.

A Visoki časni sud HDZ-a nije zaprimio nikakav zahtjev za (ponovno) pristupanje Josipa Mraovića, niti je o njemu raspravljao.

Josipu Mraoviću je članstvu u HDZ-u prestalo još 2001. jer se bez suglasnosti Stranke (Članak 21.d Statuta HDZ-a) kandidirao na lokalnim izborima kao nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće Grada Gospića, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Jutarnji je pisao kako je povjerenik gospićkog HDZ-a potvrdio da je Mraović, kontroverzni gospićki poduzetnik koji je odslužio 20 mjeseci zatvorske kazne zbog silovanja Amerikanke Ilishe Jarrett, ponovno aktivirao svoje članstvo u stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:30