RASKOL U NAJVEĆOJ OPORBENOJ STRANCI

HDZ SE OGRADIO OD KARAMARKOVOG ZAMJENIKA 'To je Prgometov stav, mi smo uz branitelje iz Savske'

Zagreb, 010211.Prilaz baruna Filipovica 11, sastanak udruge Laringektomiranih, ljecenih od raka grla.Na slici: prof. dr. Drago Prgomet predsjednik Hrvatskog drustva za otoringolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Nakon što je Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, u svom blogu prije dva dana pozvao branitelje da prestanu s prosvjedom u Savskoj, uslijedile su i prve reakcije.

‘Rat je davno završio’

Đuro Glogoški, vođa prosvjeda, optužio je Prgometa da ni na koji način dosad nije pomogao braniteljima.

- Pročitao sam taj tekst i jedino što Prgomet nije u njemu iznio jest što je on osobno učinio da bi se braniteljski prosvjed završio. Koliko je poznato, on ništa nije napravio za nas, iako bi svatko trebao dati svoj doprinos - rekao je Glogoški.

KARAMARKOV ZAMJENIK 'Branitelji nemaju pravo kršiti zakone, vrijeme je da prosvjed u Savskoj privedu kraju'

Prgomet, s druge strane, nije htio previše komentirati njegove riječi.

- Mislim da sam napravio najviše što sam mogao, a to je da sam sudjelovao u ratu kao dragovoljac. U ratu u kojem smo pobijedili i koji je davno završio - rekao je jučer kratko Prgomet.

Gordan Jandroković, član Predsjedništva HDZ-a, jučer se, pak, ogradio od Prgometova teksta.

Neki treći put

- To je osobni stav Drage Prgometa, a HDZ stav nije promijenio, i dalje podupiremo opravdane zahtjeve hrvatskih branitelja i tražimo od Vlade da ih ispuni. HDZ neće mijenjati svoju politiku, a razmišljanja g. Prgometa bliža su nekom trećem putu nego politici HDZ-a - rekao je Jandroković, i dodao da neće biti sankcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:43