OSUĐUJU MARGINALIZACIJU

HDZ: 'Ukidanje emisije 'Slika Hrvatske' je dokaz jednoumlja i cenzure na javnoj televiziji!'

Zagreb, 031212. Press konferencija predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, na kojoj je bilo govora o godina dana rada sadasnje koalicijske vlade.NA fotografiji: Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - HDZ je večeras priopćenjem oštro osudio ukidanje HTV-ove emisije "Slika Hrvatske" ocijenivši to najnovijim dokazom jednoumlja i cenzure na javnoj televiziji.

Sporna emisija, naslovljena "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja" emitirana je krajem prosinca preko satelita, a bavila se temom uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole. Odmah nakon emitiranja, HRT je ukinuo "Sliku Hrvatske", koja se emitira za iseljenike, i ispričao se gledateljima.

"Emisija 'Slika Hrvatske' brzo je i trajno uklonjena iz programa HTV-a samo zato što se urednica Karolina Vidović Krišto usudila iznijeti stavove, od kojih se HRT poslije emitiranja ogradio priopćenjem", navodi HDZ.

Uz napomenu kako se nemaju namjeru miješati u uređivačku politiku HRT-a, ističu da se protive svakom jednoumlju, a posebno javnog servisa koji financiraju hrvatski građani.

Hoće li nakon smjene više od 40 urednika na svim razinama i najavljenog kažnjavanja Karoline Vidović Krišto na Hrvatskoj televiziji biti nastavljen progon svih koji misle hrvatski, pitaju se u HDZ-u. Ocjenjuju i kako nije riječ o slučajnosti te da se novcem poreznih obveznika želi izgraditi televizija na kojoj neće biti dopušteno drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće nomenklature. Takva televizija više neće biti ni javna, ni hrvatska, poručuju iz HDZ-a.

Osim "žurnog brisanja te emisije", osuđuju i marginalizaciju ostalih emisija namijenjenih dijaspori, te upozoravaju da je to u suprotnosti s ugovorom koji HRT ima s Vladom o obvezi proizvodnje programa za Hrvate u dijaspori.

HDZ će uvijek podržavati javnu televiziju koja će zastupati interese cjelokupne javnosti i svih vjerskih zajednica, stajati u obrani ljudskih prava, jamčiti slobodu govora te dopuštati i drugačija mišljenja. Sve suprotno podsjeća na neka prošla totalitarna vremena za koja smo mislili da su daleko iza nas, ističe se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:46