TRENIRALI STROGOĆU

Hrvatska policija privela zlatnog slovenskog olimpijca zbog streljiva

 www.rajmond-debevec.110mb.com/

ZAGREB - Olimpijsko zlato iz Sydneya, i bronca iz Pekinga te brojna druga odličja u bogatoj karijeri nisu bila dovoljan argument proslavljenom slovenskom prvaku u streljaštvu, Rajmondu Debevecu da smekša hrvatske carinike jer su kod njega u prtljagi pronašli neprijavljeno streljivo. Dapače, policija ga je u subotu sa granice odmah sprovela Istražnom sucu Županijskog suda, gdje se morao opravdavati otkud mu streljivo i zašto ga unosi u zemlju.

Rajmond je inače u subotu trebao sudjelovati na 37. tradicionalnom međudržavnom susretu Hrvatske i Slovenije na koji ga je pozvala hrvatska strana. No, na Bregani su ga pretražili revni carinici i pronašli neprijavljenu municiju, ne bojevu nego sportsku.

- Istina je. Bilo je neugodno jer sam zbog toga propustio natjecanje. Ipak, ne ljutim se, očito sam prekršio vaše zakone, a i policija je bila korektna. Kriv sam i moram doći još jednom na Prekršajni sud - nije se u razgovoru pretjerano uznemiravao poznati Slovenac dodajući da su mu savjetovali da ne daje izjave jer postupak nije okončan.

Debevec je tako dan proveo na sudu umjesto pred metom, ali pomirljivo ističe kako u Hrvatskoj ima puno prijatelja i kako će se sigurno vraćati unatoč ovom iskustvu. Nakon što se razjasnio sa dežurnim sucem pušten je na slobodu, i vratio se u Sloveniju.

Sportaši koji se bave streljaštvom često inače imaju sličnih problema na granici, a zagrebačka policija potvrdila je kako su kod slovenskog državljanina pronađena zrna i čahure koje nije prijavio pa je zaradio prijavu za izbjegavanje carinskog nadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:44