SVI PUTEVI VODE U RH

HRVATSKA PRVA SVJETSKA DESTINACIJA U USPONU Nadmašili smo Francusku, Španjolsku, čak i Maldive

Istraživanje je proveo Fodor's Travel, jedan od vodećih svjetskih turističkih portala
 Tonci Plazibat / CROPIX

ZAGREB - Fodor's Travel , jedan od vodećih svjetskih turističkih portala (s više od 20 milijuna klikova mjesečno u 2014.), proglasio je Hrvatsku vodećom turističkom destinacijom u usponu.

Unutar teksta "Gdje putnici žele ići u 2015." dostupna je infografika prema kojoj je Hrvatska u samom vrhuncu pretraživanja njihovih korisnika. Hrvatska je tako nadmašila Portugal, Tursku, Francusku, Španjolsku... pa čak i Maldive te Tajland.

Istraživanje, koje je provedeno drugu godinu zaredom, pokazuje veliki uspon Hrvatske od čak 2,496%. Fodor's, koji posljednjih 75 godina proizvodi turističke vodiče, u ožujku ove godine planira objaviti i prvi samostalni vodič za Hrvatsku.

- Naš urednički tim stalno proučava trendove u odabiru destinacija da bismo se osigurali da je sadržaj koji objavljujemo aktualan s trenutnim ukusom putnika. Analiza pretraživanja posjetitelja omogućava nam vidjeti kamo putnici planiraju ići, što nam daje uvid u to koje su destinacije trenutno popularne - izjavila je urednica Arabella Bowen za Croatia Week .

Ukoliko se njihove prognoze ostvare Hrvatska će ove godine imati najuspješniju turističku sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:57