SLUŽBENA POTVRDA

HRVATSKI POMORCI ZATOČENI U ANGOLI VRAĆAJU SE KUĆI! Tri mjeseca su prisilno zadržani zbog navodne krađe goriva s broda

Sutton Tide
 Arhiva / Hanza Media

Dvojica hrvatskih pomoraca koji su bili prisilno zadržani u hotelu u Angoli vraćaju se kući, javlja Sindikat pomoraca Hrvatske.

Prije povratka kući moraju ishodovati potrebnu papirologiju, a očekuje se da bi se mogli vratiti za nekoliko dana. Sindikat pomoraca Hrvatske kontaktirao je osobe koje će im pomoći da dobiju potrebne papire kako bi se što prije mogli vratiti kući, piše na službenim stranicama Sindikata.

Podsjetimo dvojici Riječana, prvom časniku palube Vanji Maričiću i zapovjedniku broda Dušku Jelači oduzeti su dokumenti te im je za vrijeme trajanja istrage oko navodne krađe goriva s broda "SuttonTide" zabranjeno napuštanje zemlje, odnosno hotela u kojem borave, a s njima su zadržani i ostali članovi posade, dok su domaći pomorci pušteni.

Brod "SuttonTide" plovi pod zastavom otočne države Vanuatu, a u vlasništvu je kompanije Tidewater, koja je prijavila krađu goriva. Brod je uplovio u luku Soyo 24. ožujka radi redovne smjene posade i tada je pokrenuta istraga o navodnom manjku pogonskog goriva, naveli su iz sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:29