GARDEN FESTIVAL

Hrvatski vojnici rade na privatnom festivalu. MORH: Sve će to biti plaćeno

 Danijel Soldo/CROPIX

ZADAR - Garden Festival jedan je od najjačih glazbenih festivala Hrvatskoj, a koliko su se organizatori potrudili oko njega najbolje pokazuje slika na koju su stanovnici Petrčana danas naišli.

Naime, iako je Garden, koji je prema europskom on-line magazinu za elektronsku glazbu Resident Advisor proglašen drugim najboljim ljetnim festivalom, otvorio svoja vrata još 2. srpnja, pripreme još traju. I to ne bilo kakve.

Pontonski most po kojem će u petak hodati manekenke u skupu modne revije modne kuće Hippy Garden podizali su ni više ni manje nego pripadnici - hrvatske vojske.

MORH: Sve ćemo naplatiti

- Pontonska konstrukcija na moru kod poluotoka Pinija u mjestu Petrčane nadomak Zadra postavlja se u svrhu organizacije i održavanja modne revije kojom modna marka HIPPY GARDEN obilježava deset godina svog modnog rada. Cjelokupna organizacije postavljanja pontonske konstrukcije u moru kao i troškovi dovoza, gradnje i postavljanja istih odvijaju se u organizaciji modne marke HIPPY GARDEN i HV-a odnosno MORH-a RH. THE GARDEN festival u ovom je projektu samo domaćin ovom modnom događaju, a slijedom višegodišnje suradnje i više nego korektnih poslovnih odnosa koji postoje i traju između predstavnika modne marke HIPPY GARDEN i THE GARDEN Festivala.

Sigurno je kako će ovaj projekt modne marke HIPPY GARDEN upravo zahvaljujući svojoj atraktivnosti, jer do sada u svijetu nije zabilježen ovakav način prezentiranja kolekcije, ali i prisutnosti velikog broja domaćih i inozemnih medija uvelike doprinjeti svjetskoj promociji kako mjesta Petrčane i grada Zadra kao atraktivne turističke destinacije što upravo zahvaljujući THE GARDEN festivalu to već uvelike i jesu, tako i promociji cijele zemlje ali i hrvatske modne scene! - službena je izjava Ranka Vučinića, glasnogovornika Garden Festivala.

Na priču je reagirao i MORH koji je objavio kako će cjelokupno postavljanje i uklanjanje potnotna platiti tvrtka 'Hippy garden d.o.o.' To je potvrdio i predstavnik te tvrtke.

Kako stoji u MORH-ovu priopćenju, između te tvrtke i nadležne Službe ministarstva obrane sklopljen je ugovor kojim se ta tvrtka obavazala platiti sve troškove vezane uz angažiranje vojnika i tehnike za postavljanje pontona.

U priopćenju se ističe da MORH, primjerice, isti aranžman ima i sa projektom ' Kazalište Ullysses' na Brijunima i da za takve pothvate MORH neće potrošiti ni kunu iz svog proračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:03