REAKCIJA KOLEGA

INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ IZ HDZ-a NAKON ŠTO JE POVRATAK NAJAVIO BIVŠI ŠEF 'Karamarko je nebitan. Recimo da organizira tribinu, tko bi to došao slušati?'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

- Čujemo se za nekoliko dana, tada ću više znati o svom povratku u politiku - uzvratio nam je jučer Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, kad smo ga pitali je li istina da se vraća na političku scenu, što je ovih dana za medije naveo kao argument napada u tjedniku Nacional u kojem ga se opisuje kao “potencijalnog tajnog suvlasnika vile na zagrebačkom Bukovcu”. Karamarka je razljutila objava da je u posjedu spomenute vile koju njezin gruntovni vlasnik prodaje za dva milijuna eura, te smatra da iza plasiranja te priče stoji dio HDZ-a koji ga pokušava diskreditirati.

- Moguće da struja Milijana Brkića plasira takve priče jer Karamarkov povratak samo njemu može biti prijetnja. Ne vjerujem da bi se, uz sve probleme, Plenković sad bavio Karamarkom - komentira izvor blizak vrhu HDZ-a. No, naš sugovornik blizak Brkiću, pak, komentira da uopće ne prati Karamarkove objave jer smatra da bivši predsjednik HDZ-a na političkoj sceni više nema utjecaja.

Nikad ne reci nikad

- Karamarko je danas potpuno nebitan. Nisam ni primijetio tu priču, nebitan lik - kaže naš sugovornik iz HDZ-a. Međutim, Karamarko, čini se, ne odustaje od politike te ovih dana, na pitanja o povratku, za medije ponavlja “nikad ne reci nikad”, što je rekao i u prvom intervjuu za Jutarnji list nakon ostavke.

- Planira se vratiti nakon objave presude u slučaju arbitraže Ina - MOL u Washingtonu. Na toj presudi želi graditi svoj povratak, a u međuvremenu će raditi na ojačavanju Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske koji bi mu mogao poslužiti kao platforma za povratak na političku scenu - predviđa naš sugovornik blizak vrhu stranke. Međutim, naš drugi sugovornik iz HDZ-a kaže da može razumjeti “Karamarkovu ambiciju, ili ambiciju njegove supruge”, ali da mu nije jasno na koji način bi to bivši šef HDZ-a mogao realizirati.

Nije karizmatičan

- Nije se pokazao kao karizmatičan političar, govornik... Ne razumijem kako bi uopće komunicirao svoje ideje, putem profila na Facebooku? Evo recimo da organizira tribinu u Zaprešiću, tko bi to došao slušati? Karamarko bez Brkićeve infrastrukture nema sljedbenike, isto tako se postavlja pitanje tko bi slijedio Brkića kao vođu? - analizira naš sugovornik iz stranke. Iako je jučer objavljena Karamarkova izjava u 24sata da se planira vratiti u politiku, kasnije kroz dan on je tu najavu relativizirao, rekavši da su to bila više neformalno izrečena njegova razmišljanja, a nikako ne ozbiljna najava povrataka. Karamarko je najavio tužbu protiv tjednika Nacional, a kad je prekjučer vidio članak u tom tjedniku nazvao je vlasnika gruntovnog vlasnika vile na Bukovcu poduzetnika Đuru Kiršu.

- Nazvao me Karamarko i pitao me jesam li vidio Nacional u kojem piše da je moja kuća na Bukovcu zapravo njegova - prepričao je za Jutarnji list taj razgovor Đuro Kirša, poduzetnik iz Vrbovca, koji je u zemljišnim knjigama upisan kao vlasnik nekretnine na Bukovcu. Tjednik Nacional objavio je priču u kojoj postavlja pitanje je li bivši šef HDZ-a možda tajni vlasnik spomenute nekretnine jer u katastru je Karamarko i danas upisan kao osoba koja je u posjedu te nekretnine. Kirša, koji je vlasnik u zemljišnim knjigama, kaže da to uopće nije znao te da je to vjerojatno propustio promijeniti.

Stečajna masa

- Tu kuću na Bukovcu dobio sam od Glumina banke 1997. ili 1998. godine u zamjenu za štednju. Rekli su mi: ili da uzmem tu nekretninu ili da moje potraživanje štednje uđe u stečajnu masu, pa da se tim putem naplatim. Pristao sam uzeti nekretninu - rekao nam je Kirša. Tvrdi da sada prodaje kuću na Bukovcu, i to za dva milijuna eura jer se u međuvremenu njegova obitelj nije preselila u Zagreb.

- Nemam nikakve veze s Tomislavom Karamarkom. Nije on nikakav tajni vlasnik, to je moja kuća 1/1 - ispričao nam je Kirša. Karamarkova najava potencijalnog povratka u politiku u HDZ-u je dočekana sa skepsom, a HDZ-ov zastupnik Ivan Ćelić komentirao je na profilu na društvenoj mreži: “Neki ljudi ne mogu staviti točku na određenu životnu etapu, nego neprestano stavljaju zareze.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:21