AFERA

Inspekcija: Goršiću, moraš srušiti Dom!

Reporteri Jutarnjeg otkrili su i da je Dom, unatoč Goršićevim tvrdnjama, bio ilegalno spojen na vodoopskrbnu mrežu. Tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije nije htio reagirati na dojavu o ilegalnom spoju
 Mario Pušić/CROPIX

KARLOVAC - Građevinska inspekcija, neslužbeno doznajemo, donijela je danas rješenje kojim je naložila predstavniku investitora Željku Goršiću, predsjedniku Gradske četvrti Turanj i državnom tajniku u MORH-u, da ukloni bespravno izgrađeni Društveni dom u Turanjskim Goljakima .

Nema dozvole

Rješenjem na koje Gradska četvrt Turanj ima 15-dnevni rok na pravo žalbe utvrđeno je da je, kao što smo otkrili u dosadašnjim člancima, objekt Društvenog doma izgrađen bez dozvola zbog čega je izdano rješenje o uklanjanju o trošku investitora. Ukoliko predstavnici Gradske četvrti Turanj ne postupe sukladno rješenju, objekt će srušiti bageri ministrice Marine Matulović Dropulić o trošku investitora. Reporteri Jutarnjeg su u četvrtak otkrili i da je Dom, unatoč tvrdnjama Željka Goršića, ipak bio ilegalno spojen i na vodoopskrbnu mrežu. Vodomjerno okno pored Doma s dva metalna poklopca koji su do prije pet dana bili zavareni, u što smo se osobno uvjerili, u četvrtak smo ipak mogli otvoriti jer je s jednog od poklopaca u međuvremenu skinut var.

Ne zanima ih dojava

U oknu smo zatekli vodovodne cijevi, cijev koja je spojena na glavni vodovodni vod, dva ventila i cijev koja vodi u Dom. Cijev iz Doma je bila otpojena s ventila i iz nje se cijedila voda. No, u vodomjernom oknu nije bilo vodomjera. Sve ovo i više je nego dovoljan dokaz, kako nam je objasnio vodoinstalater koji je želio ostati anoniman, da je objekt protuzakonito priključen na glavni vodoopskrbni vod.

- Već sam vam rekao da mi u Turanjskim Goljakima na Domu nismo ništa radili. Onaj tko je radio neka i odgovara. Naše ekipe vjerojatno neće ni danas ići tamo jer se neće ništa drastično dogoditi. Najprije ćemo vidjeti s Mjesnim odborom (gradskom četvrti, nap.p.), pa ćemo onda odlučiti što ćemo dalje. Kamo bismo došli kad bismo provjeravali sve dojave poput vaše. Iskreno, mene ne zanima tko je tamo izvršio spajanje, a ako vi nešto znate prijavite policiji. Nemam više s vama što razgovarati - rekao nam je Josip Vlašić, tehnički direktor Vodovoda i Kanalizacije te poklopio slušalicu.

Potrgali cijev

- Ja sam rekao da su dečki koji su tamo kopali pronašli cijev preko koje je nekada bila priključena mljekara. Kada su dečki kopali čak su i potrgali cijev pa su je s nečim zakrpali, nisam upućen, stavili je u šaht i pripremili za priključivanje. Nemam pojma jesu li javili Vodovodu da smo našli cijev preko koje se dolazi do glavnog voda. Tvrdim da se voda nije krala - rekao je Željko Goršić.





Istine i laži o gradnji

ISTINA Vojnici izvode radove

LAŽ MORH: Angažirano samo nekoliko stručnih savjetnika

ISTINA Vojni radni strojevi na gradilištu

LAŽ MORH: Angažiran samo jedan kamion za prijevoz savjetnika

ISTINA Brigadir Suntešić: GČ Turanj poklonjen je objekt s vojnog poligona Korana

LAŽ MORH: Sav materijal osigurala GČ Turanj

ISTINA Brigadir Suntešić: Vojska kamionima dovozila tucanik

LAŽ GČ Turanj: Pripremne radove obavio lokalni građevinski poduzetnik

ISTINA Brigadir Suntešić: Kamen smo dovozili iz deponija Hrvatskih šuma

LAŽ Hrvatske šume: Niti smo prodali, niti donirali kamen GČ Turanj

ISTINA Mjesecima na gradilištu angažirani deseci vojnika i strojeva

LAŽ MORH i brigadir Suntešić: Oružane snage zbog radova u Goljakima Turanjskim nisu imale nikakvih dodatnih troškova; stručnim savjetnicima bilo je usput na relaciji vojarna Kamensko-poligon Cerovac, dok su kamioni koji su dovozili tucanik prometovali na redovnim linijama u kondiciranju i obuci vozača

ISTINA HEP: Dom neovlašteno spojen na mrežu preko dječjeg igrališta

LAŽ Dopredsjednik GČ Turanj: Sve u vezi Doma je legalno i prema propisima





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 11:12