PREKOGRANIČNA SURADNJA

ISTARSKI EUROPARLAMENTARAC NA PLENARNOJ SJEDNICI Flego traži povezivanje Istarskog ipsilona sa slovenskim autocestama

Valter Flego

Istarski europarlamentarac Valter Flego na plenarnoj sjednici ponovno je zatražio povezivanje Istarskog ipsilona na slovensku mrežu autocesta.

„Dolazim iz Istre i znam koliko su važne međunarodna i prekogranična suradnja na nekom području. Jasno da ne govorim samo o projektima i manifestacijama, već govorim i o infrastrukturi“, kazao je Flego u svom sinoćnjem jednominutnom govoru na plenarnoj sjednici u Bruxellesu.

- Imamo sjajne primjere na nivou Europske unije, poput programa međuregionalne suradnje Interreg, iz kojeg je financirano više od 60 vrlo vrijednih projekata. Kad govorimo o Istri, imamo sjajan primjer povezanosti i suradnje dvaju vodovoda – Istarskog vodovoda iz hrvatskog dijela Istre i Rižanskog vodovoda iz slovenskog dijela Istre, kazao je Flego te naglasio da „ono što nam sada treba jest povezanost cesta“.

- Potrebna nam je povezanost Istarskog ipsilona na slovensku mrežu autocesta, kako bi se smanjile gužve za vrijeme turističke sezone. Zato tražim da se ne režu sredstva kohezijske politike i zato tražim da postoji upravo takva stavka u proračunu 2021-2027. Osim smanjivanja gužvi, ovime bismo našim ljudima u Istri omogućili lagodniji i jednostavniji život i rad, istaknuo je zastupnik IDS-a u EP-u Valter Flego te zaključio:

- Naše države nisu izolirani otoci, zato investirajmo u narednim godinama u projekte koji spajaju i povezuju, kako bi stanovnici tih područja i turisti mogli neometano živjeti i raditi tokom cijele godine, ali i uživati na zasluženom godišnjem odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:11