PRIČA O OCEANIMA

Domaći stručnjaci sudjelovali na sajmu Science iz Wonderful u Bruxellesu

Tijekom dva dana sajma djeca su se, između ostalog, mogla upoznati i s čarima globalnih oceanskih struja
 Oceanografi na otoku

Sa splitskog Instituta za oceanografiju i ribarstvo objavili su kako su znanstvenici iz grupe Oceanografi na otoku, koji već godinama provode edukaciju mladih diljem obale, ovoga puta isto učinili u Bruxellesu. Sudjelovali su, naime, na sajmu Science is Wonderful u glavnom gradu Belgije, gdje su se predstavili pred publikom od čak pet tisuća mladih.

- Stručnjaci s našeg instituta, Prirodoslovno-matematički fakultet Split i Hydrographic Institute of the Republic of Croatia, svojim prezentacijama privukli su više tisuća entuzijastičnih mladih umova koji su posjetili ovaj sajam, potaknuvši znatiželju o misterijima naših oceana. Pored toga, izveli su i predstavu posebno osmišljenu za male uzraste, gdje su na simpatičan način prikazali kako nastaje termohalina cirkulacija i zašto je ona važna - objavili su s Instituta.

Tijekom dva dana sajma djeca su se mogla upoznati s čarima globalnih oceanskih struja, posebno termohaline cirkulacije koja ima ključnu ulogu u našem klimatskom sustavu, ali i u redistribuciji kisika i hranjivih tvari. No, znanstvenici su im predstavili još niz drugih morskih tema, osmišljenih tako da kombiniraju znanost s daškom zabave, čineći to nezaboravnim iskustvom učenja za sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:03