ODBACUJU DEZINFORMACIJE O RAZDORU U VRHU

Jadranka Kosor će biti nositeljica HDZ-ovih lista u SVIM izbornim jedinicama!

Predsjedništvo izražava žaljenje što postoji sumnja da su se pojedinci iz redova HDZ-a ogriješili o zakone
Zagreb, 231011.Mala dvorana Doma sportova.Sabor HDZ-a za I. izbornu jedinicu za predstojece parlamentarne izbore u prosincu.Na slici: predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor bit će nositeljica izbornih lista u svim izbornim jedinicama, odlučeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a.

- Hrvatska demokratska zajednica je suočena s jednim od najtežih izazova u svojoj povijesti. HDZ, politička stranka s državotvornim programom na čelu s prvim predsjednikom stranke i države dr. Franjom Tuđmanom, ostvarila je ključne ciljeve svog programa, ali i strateške nacionalne ciljeve hrvatskog naroda - slobodnu, suverenu, neovisnu, samostalnu i demokratsku hrvatsku državu - riječi su kojima započinje priopćenje koje je medijima poslala glasnogovornica stranke Sunčana Glavak.

HDZ je na čelu s predsjednicom stranke i Vlade Jadrankom Kosor završio pristupne pregovore s Europskom Unijom i time osigurao ostvarenje i drugog strateškog cilja svog programa, punopravnog članstva Hrvatske u EU. HDZ, je pod vodstvom Jadranke Kosor odlučno poveo borbu protiv korupcije, vođen načelom da nitko nije nedodirljiv. HDZ je prva stranka koja je imala snage pokrenuti politiku nulte tolerancije prema korupciji, počevši s primjenom te politike u vlastitim redovima, navodi se u priopćenju.

Predsjedništvo HDZ-a izražava žaljenje što postoji sumnja da su se pojedinci iz redova HDZ-a ogriješili o zakone Republike Hrvatske. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, Predsjedništvo HDZ-a i cijela Hrvatska demokratska zajednica nepokolebljivi su i odlučni u nastavku borbe protiv korupcije i daljnjoj provedbi politike čistih ruku.

Zbog toga Predsjedništvo HDZ-a odbacuje pokušaje nametanja kolektivne odgovornosti, kao i sustavno širenje dezinformacija o razdoru u vrhu stranke i scenarija o smjeni predsjednice HDZ-a. Zbog osjećaja odgovornosti prema vjernom članstvu HDZ-a, prema 220.000 članica i članova HDZ-a i prema cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a s ciljem sprječavanja i presijecanja spekulacija sračunatih na unošenje razdora u HDZ, Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je odlučilo podržati Jadranku Kosor kao nositeljicu lista u svim izbornim jedinicama na parlamentarnim izborima koji će se održati 4. prosinca 2011. godine, ističe se.

U raspravi su svi članovi Predsjedništva istaknuli kako će, pod vodstvom Jadranke Kosor, u narednom razdoblju HDZ biti središnja politička snaga koja će osigurati potreban nacionalni konsenzus za gospodarski razvoj, nastavak politike nulte tolerancije prema korupciji te ulazak RH u EU 1. srpnja 2013', stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica stranke Sunčana Glavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:50