PREDSJEDNIK SABORA

JANDROKOVIĆ 'Prema svemu onom što znam, bit će predložen kandidat za guvernera HNB-a do kraja tjedna'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2018. u 17:06

Dubrovnik, 10.07.2018.
Nakon vise od 30g. obnove jutros je svecano i otvorena Biskupska palaca. Otvaranju su prisustvovali i ministrica kulture Nina Obuljen Korzinek, predsjednik sabora Gordan Jandrokovic, Ivo Felner, Giuseppe Pinto, apostolski nuncij u Hrvatskoj, te mnogi drugi uzvanici.
Na fotografiji: Gordan Jandrokovic.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

Gordan Jandrokovic

DUBROVNIK - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u utorak da još ne može otkriti tko će biti kandidat ili kandidatkinja za guverenara HNB-a, a da će, prema onome što on zna, saborski Odbor za imenovanja predložiti kandidata.

Jandrokovića su novinari u utorak u Dubrovniku pitali zna li se ime kandidata za guvernera HNB-a i tko ima više izgleda, Boris Vujčić ili Martina Dalić. „Još uvijek vam to ne mogu otkriti. Resorni saborski odbor za imenovanja predložit će kandidata ili kandidatkinju, ali prema svemu onom što znam bit će predložen kandidat“, rekao je Jandroković.

Konzultacije su u tijeku i ime kandidata će se znati do kraja ovog tjedna, rekao je.

Sabor guvernera imenuje na prijedlog svojeg Odbora za izbor i imenovanja, uz mišljenje Odbora za financije i državni proračun. Oba odbora su sjednice najavile za sutra.

Krajem prošlog tjedna predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je novinarima u Saboru potvrdio da je Boris Vujčić, čiji je mandat na čelu HNB-a istekao 6. srpnja, jedan od kandidata za guvernera o kojima se ozbiljno razmišlja, a na pitanje je li i bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić jedna od kandidatkinja nije odgovorio. Dodao je da se koalicijski partneri konzultiraju o kandidatima za guvernera, njegova zamjenika i tri viceguvernera. Jutarnji list je u utorak objavio da je u HDZ-u definitivno odlučeno da predlože Vujčića.

Saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, Reformista i nezavisnih zastupnika, koji je dio parlamentarne većine, u utorak je pak u saborsku proceduru poslao prijedlog da novi guverner HNB bude Ljubo Jurčić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo