PREDVIDLJIV IZBOR

Jedini kandidat na izborima za predsjednika IDS-a: Nikad nisam uvjerljivije pobijedio

    AUTOR:
    • Branka Žužić

  • OBJAVLJENO:
  • 14.02.2010. u 18:02

Goran Sebelic / CROPIX

PULA – Jedini kandidat za predsjednika IDS, Ivan Jakovčić na nedjeljnom je izbornom saboru sa 179 glasova ZA, od 189 prisutnih, od ukupno 252 fiducijara IDS-a, ponovno izabran za šefa stranke.

Komentirajući rezultate izbora, ustvrdio je kako se radi o najboljem izbornom rezultatu od 1991., kada je izabran za predsjednika IDS-a. Taj je rezultat, po njegovim riječima, dokaz da je politika IDS-a prihvaćena u Istri i izvan nje, u cijeloj zemlji i izvan njezinih granica.

Istaknuo je kako će u prijelomnom trenutku kada Hrvatske uđe u EU, za IDS biti prijelomna realizacija političke ideje o regionalnoj autonomiji, što je bit regionalnog identiteta Istre.

- Regionalna autonomija, koja je danas racionalno pitanje, od nekadašnjeg emotivnog, ne znači separatizam, ni odvajanje od hrvatske države, već njezino jačanje. Građani imaju pravo na veće ovlasti i više financijskih sredstava.Stoga ćemo novi mandat iskoristiti za traženje političko pravnih mehanizama uspostave autonomije, svjesni da će biti otpora, kao onda kada smo tražili pravo na dvojezičnost, što je danas sastavni dio zakona – najavljuje novi stari šef IDS-a.

Uz predsjednika stranke izabrano je i pet potpredsjednika: saborski zastupnik Damir Kajin, pulski i porečki gradonačelnici Boris Miletić i Giovani Sponza, Mirjana Jeličić- Buić te Nevija Poropat.

Damir Kajin poručio je da bez IDS-a neće biti buduće vlasti u Hrvatskoj.

Izdvajamo