VELIKI INTERES

JEDINO SUČELJAVANJE PREDSJEDNIČKIH KANDIDATA NAMAMILO GLEDATELJE PRED MALE EKRANE Pogledajte koliko je ljudi gledalo veliku TV debatu

 
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska televizija pohvalila se podacima iznimne gledanosti jučerašnje TV debate predsjedničkih kandidata.

Prijenos sučeljavanja 11 kandidata za predsjednika Hrvatske izravno na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije bio je jučer uvjerljivo najgledaniji sadržaj na svim televizijama kojeg je gledalo visokih 18 posto opće populacije (AMR) odnosno 699.686 ljudi, pokazuju podaci tvrtke AGB Nielsen.

HRT je sučeljavanje također prenosio i na svom HTV4 gdje ga je gledalo 1,84 posto opće populacije, odnosno 71.611 ljudi, čime je gledanost bila još i veća.

O velikom zanimanju za sučeljavanje, koje je održano jedino na HRT-u, govori i podatak kako je udio u gledanosti, SHR, iznosio visokih 46,1 posto, odnosno nešto manje od polovice svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.

Javni medijski servis citirali su brojni drugi mediji koji su iz minute u minutu pratili tijek sučeljavanja, a veliko zanimanje vladalo je i za dolazak kandidata u HRT-ov studio gdje je sučeljavanje održano, ističe HRT u priopćenju.

Pozivaju gledatelje da budu ispred malih ekrana i u nedjelju navečer 22. prosinca kada HTV na svom Prvom programu riprema specijalnu emisiju koju će voditi Mislav Togonal i Zrinka Grancarić, a urednici su Branko Nađvinski, Ana Jelinić i Katarina Periša Čakarun.

Tijekom emisije brojni reporteri izvještavat će uživo sa lica mjesta odnosno iz izbornih stožera, a četiri politička komentatora u studiju HTV-a za gledatelje će analizirati sva zbivanja u izbornoj noći. Nakon zatvaranja birališta u 19 sati objavit će se izlazne ankete.

Podsjetimo, Nova TV i RTL Televizija također su planirali održati TV debatu, no Kolinda Grabar-Kitarović ispričala se unaprijed dogovorenih obvezama u kampanji, a njezini glavni protukandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro nisu željeli debatu bez aktualne predsjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:25