PROMOCIJA PLUS ZA RTL

JEDVA POLA POSTO GRAĐANA VJERUJE U VELIKU KOALICIJU Najnovija anketa otkriva koji ishod građani očekuju

Kad je riječ o tome tko bi trebao voditi iduću koalicijsku vladu, tu je situacija jako zanimljiva
 CROPIX

ZAGREB - 23,7 posto građana vjeruje da će Vladu sastaviti HDZ i to uz pomoć kompletnog MOST-a, Milana Bandića, dijela nacionalnih manjina, HDSSB-a te reformista Ratka Čačića (80-ak mandata), pokazala je anketa koju je za RTL provela Promocija plus na 1300 građana.

Jedan posto manje građana - njih 22,6 posto - vjeruje pak da će SDP koalirati s dijelom MOST-a, IDS-om, Hridi Drage Prgometa, Ratkom Čačićem i zastupnicima manjina.

Čak 16,8 posto građana vjeruje da Vladu neće formirati NITKO te da ćemo ponavljati izbore, dok oko 4 posto građana vjeruje u reformsku vladu, vladu nacionalnog jedinstva ili nacionalnog spasa, u svakom slučaju ono što želi MOST.

Da su HDZ i SDP kadri sjesti za stol i dogovoriti se bez MOST-a, vjeruje jedva pola posto ispitanih.

Kad je riječ o tome tko bi trebao voditi iduću koalicijsku vladu, tu je situacija jako zanimljiva: gotovo trećina ispitanih - njih 31,4 posto - vjeruje da bi premijer trebao biti Zoran Milanović.

Čak četvrtina vjeruje da bi to trebao biti Božo Petrov - 24,5 posto, dok Tomislava Karamarka, čovjeka koji tvrdi da je relativni pobjednik izbora, na čelu vlade vidi oko 11 posto ispitanih.

Apsolutno najvažnija, ključna i za Hrvatsku sudbonosna reforma je smanjenje plaća zastupnika na 10.000 kuna; to misli čak jedna petina ispitanih, njih 20 posto, prenosi RTL rezultate ankete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:49