SPORNI SPOT HTZ-a

Josipović: Ne smeta mi stražnjica, viđamo ju na svim plažama

Predsjednik najavio paket mjera svojeg Gospodarskog tima
Zagreb 290310.Predsjednik Hrvatske Ivo Josipovic posjetio je okrugli stol fakulteta politickih znanosti i GONG-a. Tema je bil iskustva s predsjednickih izbora- potreba za jedinstvenim izbornom zakonu.Na fotografiji: Ivo Josipovic i Bosko Picula.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Moj posjet Ahmićima treba promatrati kao dio šireg službenog posjeta BiH. Održat ću i govor u Parlamentu, susrest ću se sa svim važnim političarima i institucijama. Idem s porukom mira, željom za suradnjom, da loša povijest ostane iza nas te da gradimo europsku budućnost - rekao je predsjednik Ivo Josipović uoči svojeg prvog posjeta BiH.

Sutra će u Ahmićima biti u društvu s kardinalom Puljićem i ef. Cerićem te, kako je rekao, političarima svih stranaka.

- Otići ćemo i tamo gdje su Hrvati stradali, a bit će prilike drugom zgodom, jer ne može se sve u istom danu, i tamo gdje su stradali Srbi - rekao je Josipović u razgovoru za Mediaservis.

O gospodarskoj situaciji u državi Josipović je kazao kako je kriza vrlo duboka i da problem raste geometrijskom progresijom. Smatra da Vlada kasni s reformama zbog krive procjene ili namjerne nerealne ocjene prije godinu dana.

- Dosadašnje mjere Vlade, iako pozitivne, nisu dovoljne. Pozivam Vladu da pristupi cjelovitim mjerama gospodarskog oporavka. Vrijeme je da se zanemari dnevnopolitički interes - rekao je Josipović. Založio se za liberalizaciju propisa oko ulaganja, za nova radna mjesta, gradnju i razne gospodarske aktivnosti, a za odustajanje od tvrdih birokratskih procedura.

Najavio je da će se vjerojatno do kraja idućeg tjedna sastati njegov Gospodarski savjet i predložiti mjere oko stranih investicija.

- Vjerujem da će dobronamjerne savjete Vlada uzeti u obzir. Na nama je da ponudimo, a na Vladi je da u okviru ustavnih ovlasti ocijeni može li nešto od toga iskoristiti - rekao je Josipović.

Na pitanje treba li Srbima omogućiti povrat stanarskih prava, Josipović je rekao da bi se otkup bivših društvenih stanova trebao urediti novim zakonom i to za sve one koji zbog ratnih okolnosti nisu mogli pod povoljnim uvjetima otkupiti takve stanove.

Što se tiče spornog spota HTZ-a, Josipoviću nije zasmetala ženska stražnjica “koju viđamo na svim plažama”, ali je istaknuo, “ako to smeta ženskim udrugama, pa i premijerki, imamo dužnost to preispitati”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:13