OPTUŽEN ZA RATNE ZLOČINE

KAPETAN DRAGAN SE JAVIO IZ SPLITSKOG ZATVORA 'Još nitko mi se nije obratio sa 'ti'

 Mate Bašić / EPH

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, zapovjednik notornih postrojba Crvene beretke i Knindže, uvjeren je da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj dokazati da je ta naša država izgrađena na progonu Srba i montiranim procesima.

Vasiljkoviću se sudi u Splitu zbog počinjenja ratnih zločina u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata.

U intervjuu koji prenosi mondo.rs, kapetan Dragan uvjeren da je bio na "pravoj strani povijesti":

- Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentirana i prihvaćena povijesna činjenica - smatra Vasiljković.

On dalje priča u intervjuu da proces nije usmjeren protiv njega, već protiv neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina, "Knindži" i njihovog zapovjednika:

- Garantiram vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobjednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od Knindži napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na vidjelo sva njihova herojska dela i njihov viteški ratnički odnos na koji sam neskromno i beskrajno ponosan - naveo je Vasiljković.

Vasiljković se također požalio što nema podršku države Srbije u ovoj borbi, dok je dijaspora pomagala:

- Javnost mora da zna da ja nisam sve ove godine u zatvoru zbog "nekih svojih nedjela", već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost - smatra Dragan.

Što se tiče uvjeta u zatvoru Vasiljković kaže da je u odnosu na australski, splitski zatvor "odmaralište" sa pogledom na more, te da je kuhinja vrhunska, a osoblje ljubaznije u odnosu na one u najskupljem hotelu Crne Gore:

- Za ovih, skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu prijaviti ni najmanju neugodu. Još mi se ni jednom neko od osoblja nije obratio sa 'ti', a granicama dozvoljenog čine sve što mogu da i meni i ostalima olakšaju boravak u zatvora - zaključio je Vasiljković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:43