REAKCIJA NA HND

Karamarko objašnjava zašto reagiranje na tekst nije slao poštom, nego ga je dostavio POLICAJAC

Zagreb, 280911.Hrvatski sabor zapoceo je zadnju sjednicu u aktualnom, sestom sazivu, koja bi trebala trajati do 21. listopada.Sjednica je pocela aktualnim prijepodnevom tijekom kojega je 40-tak zastupnika postavljalo pitanja clanovima vlade.Na slici: ministar Tomislav Karamarko.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Tomislav Karamarko izrazio je žaljenje što Hrvatsko novinarsko društvo raspravlja o načinu na koji je on dostavio reakciju na tekst koji je izašao u tjedniku Nacional, umjesto da raspravlja o netočnim informacijama koje su izašle u tom listu.

- Očekujemo da će se HND baviti ključnim pitanjem u ovom slučaju, a to je objava neistinitih informacija, a ne marginalnim stvarima kao što je način dostave tog reagiranja - stoji u priopćenju MUP-a.

HND je kritizirao ministra unutarnjih poslova zbog načina na koji je tjednik Nacional dobio njegovu reakciju na tekst koji je izašao u tom listu. Kako navode, umjesto da reakciju dobiju poštom ili emailom, ministar je svoju reakciju poslao po uniformiranom policajcu što, navodi zamjenik glavnog urednika tog lista Vojislav Mazzocco, košta državu, a i podsjeća na totalitarne režime.

Karamarko u priopćenju MUP-a navodi kako pismo koje je dostavio policajac nije bilo reagiranje privatne osobe već ministarstva. Policijski službenik, navodi se u priopćenju, tog je dana dostavljao niz pošiljki, od kojih su neke klasificirane, tako da u ovom slučaju, tvrdi ministar unutarnjih poslova, nije bila riječ o zlouporabi položaja. Reagiranje je također poslano službenim putem preko Pisarnice MUP-a, a Karamarko, navodi MUP, se ne bavi načinom dostave pošte.

Sve se zakuhalo tekstom ' Istražite sve o Karamarku' autora Marka Biočine koji je izašao u tjedniku Nacional. U njemu se navodi kako je ministar unutarnjih poslova upleten u pogodovanje trgovačkog društva Soboli d.o.o. Karamarko naglašava kako je USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Karamarka, te navode kako autor članka tu činjenicu nije niti pokušao saznati iako je javno dostupna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:51