OTVORENA GRANICA

Karamarko uzvraća Josipoviću: Nisam kriv, to se jednostavno dogodilo

Predsjednik je podsjetio da očekuje kako će protiv Ive Sanadera biti isti kao i protiv svakog drugog u ovoj državi, zakonit i pravedan
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako je izlazak bivšeg premijera Ive Sanadera iz zemlje na dan kada se odlučuje o skidanju njegova imuniteta, velik propust te je zatražio ostavku ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka , piše Dnevnik.hr .

- Očekujem da će postupak protiv Ive Sanadera biti isti kao i protiv svakog drugog u ovoj državi, zakonit i pravedan - objasnio je još jutros Josipović.

Podsjetimo, DORH je u četvrtak ujutro predao Hrvatskom saboru zahtjev za skidanje imuniteta saborskom zastupniku Ivi Sanaderu što je i učinjeno poslije 14 sati.

Karamarko: Ne osjećam se krivim za bijeg Sanadera, to se jednostavno dogodilo

ZAGREB - Ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko reagirao je na izjavu predsjednika Ive Josipovića koji je danas rekao kako bijeg Ive Sanadera smatra velikim propustom policije te traži Karamarkovu ostavku.

- Ne osjećam se krivim niti odgovornim za bijeg Ive Sanadera jer je bivši premijer u trenutku prolaska granice bio slobodan hrvatski građanin bez tjeralice na svoje ime te uhidbenog naloga - izjavio je Karamarko.

Na pitanje je li u tome slučaju zakazalo Državno odvjetništvo te policija, Karamarko je demantirao takvu mogućnost.

- Nije zakazalo niti Odvjetništvo niti policija. To se jednostavno dogodilo - zaključio je Karamarko koji je dodao kako je suradnja DORH-a te policije vrlo dobra. Nikola Sever Šeni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:26