ZAGREBAČKI NADBISKUP

KARDINAL BOZANIĆ ZAVRŠIO NA BOLNIČKIM PRETRAGAMA Nakon što mu je pozlilo, smjestili su ga u koronarnu jedinicu KBC-a Sestre milosrdnice

 Marko Todorov / CROPIX

Kardinal Josip Bozanić završio je u srijedu na pretragama u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnicu u Zagrebu nakon što mu je tijekom dana pozlilo.

Kako doznajemo, nakon pretraga liječnički konzilij savjetovao je zagrebačkom nadbiskupu da ostane u bolnici na promatranju. U Sestrama milosrdnicama liječnici u srijedu nisu željeli otkrivati o čemu se točno radi, no kako doznajemo, kardinal je ujutro osjetio slabost i vrtoglavicu (vertebrobazilarni sindrom) te je žurno završio na konorarnoj jedinici ove bolnice.

Navodno se radilo o blažim srčanožilnim problemima izazvanim poremećajem visokog krvnog tlaka. Zbog toga mu je u konorarnoj jedinici napravljeno niz pretraga kako bi se isključili neki veći srčani problemi, a dijagnostika je pokazala da kardinal nije bio životno ugrožen.

Ipak, ostat će u KBC-u Sestara milosrdnica na daljnjem promatranju.

Iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije potvrđeno nam je da je kardinal Bozanić u srijedu ujutro obavljao pretrage u bolnici.

- Kardinal je navečer trebao ići u Imotski gdje je trebao predvoditi središnje euharistijsko slavlje povodom blagdana Gospe od Anđela i 300. obljetnice oslobođenja od Turaka. Nakon pretraga, po savjetu liječnika zbog zdravstvenih razloga odlučio je da ne ide tamo. Dobro se osjeća – rekli su nam u Tiskovnom uredu.

Euharistijsko slavlje u Imotskom tako će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji će vjernicima pročitati propovjed kardinala Josipa Bozanića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:40