PAUL STUBBS

ZNANSTVENIK KOJI JE RUŽNO IZVRIJEĐAO KARDINALA BOZANIĆA DAO OSTAVKU 'Moj komentar prešao je svaku granicu i mogu samo tražiti oprost'

 
 Davor Pongracic / CROPIX

Znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta dr. sc. Paul Stubbs podnio je ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Priopćenjem koje su u četvrtak objavili na svojoj službenoj Facebook stranici to je potvrdio i sam Ekonomski institut u Zagrebu.

Naime, Stubbs je odlučio dati ostavku nakon što je njegov komentar o bolesti kardinala Josipa Bozanića, koji je ostavio na društvenoj mreži, izazvao negodovanje dijela javnosti. Znanstvenik je napisao: "Die you evil S of a B", što bi u doslovnom prijevodu na hrvatski jezik značilo "Umri, prokleti/zli kurvin sine".

Paul se nekoliko dana poslije javno ispričao, a njegov status prenosimo u cijelosti:

- Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako se radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi. Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja. Moj komentar prešao je svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju pogrešku i više nikada neću takvo što napraviti - napisao je Paul Stubbs na Facebooku.

- Njegov komentar nespojiv je s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća te stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu. Ekonomski institut osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa. Ekonomski institut svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu - stoji u njihovu priopćenju.

FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:46