MINISTRU USPRKOS

Kerum može Mucala još godinu dana držati na čelu HNK Split

Split, 180610.Zeljko Kerum na tiskovnoj konferenciji povodom odbijanja Duska Mucala za intedanta HNK Split.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

Svim indignacijama usprkos, Duško Mucalo svejedno može računati na poziciju intendanta HNK Split. Iako je ministar kulture Božo Biškupić na temelju stručne evaluacije njegova prijedloga programa odbio potvrditi imenovanje, Mucala kao vršitelja dužnosti intendanta može bez ministrove suglasnosti imenovati Grad Split, u najgorem slučaju, čak na godinu dana.

Ako je suditi po ratobornim izjavama splitskog gradonačelnika Željka Keruma, ovakav rasplet situacije sasvim je očekivan, pa Aristotel možda uistinu i zaigra na daskama splitskog HNK ove sezone.

- Vršitelja dužnosti Grad može imenovati bez mog odobrenja na najdulje godinu dana. Nakon toga se mora raspisati natječaj - rekao je Biškupić.

Ministar je s gnušanjem odbacio svaku mogućnost političkog inženjeringa u procesu odlučivanja o novom intendantu, procesu koji po gradonačelniku Kerumu dogovoraju tajni centri moći na štetu Splita. Kada vam ponestane prave municije, smatra Biškupić, preostaju vam ćorci, a to su osobne uvrede. Kerum je, podsjetimo, Biškupića nazvao i kukavicom.

- Ako je gradonačelniku do hrabrosti, pozivam ga da bude toliko hrabar pa pokuša pročitati Mucalov program. Ja sam se konzultirao sa strukom, koja je samo potvrdila moje mišljenje kad je u pitanju taj dokument. Nemam ništa protiv njega kao osobe, ali je očito da nije ispunio kriterije. Sve nedoumice i teškoće pri trenutnom izboru intendanta mi ćemo otkloniti u novom Zakonu o kazalištima do kraja godine - najavio je Biškupić.

Valja se, dakle, kako je jučer u svom govoru naglasio i Milivoj Solar primajući nagradu 'Vladimir Nazor' za životno djelo, uputiti na Prousta: ono malo vremena što nam je preostalo ne smijemo potrošiti uzalud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:18