POHVALE ZA POŠTENJE

Konobar i prodavačica gošćama vratili izgubljene kune i eure

S nadolaskom sezone Dubrovnik 'muče' lošije vijesti na temu udruženih džepara koji na Stradunu i u spomeničkoj zoni, nizom krađa zagorčajvaju odmor turistima
 Thinkstock

Gošći iz Francuske, vraćen je izgubljeni novčanik s 2300 kuna, posjetiteljici iz Crne Gore također, s 300 eura i dokumentima. Pošteni nalaznici, konobar - sezonac iz Našica, zaposlen u restoranu na Lokrumu i djelatnice trgovine obućom u najprometnijoj trgovačkoj zoni povijesne jezgre - Ulici od Puča.

Dobra reklama za Dubrovnik, koji s nadolaskom svake sezone, obično 'muče' lošije vijesti na temu udruženih džepara što na Stradunu i općenito u spomeničkoj zoni, nizom krađa zagorčaju odmor turistima i zaposle dubrovačku policiju. Ovih dana, nešto drugačije priče, s pozitivnim ishodima.

Prva stiže iz Rezervata Lokrum, gdje su reagirali nakon poziva djelatnika hotela Valamar Dubrovnik President, odakle su ih zamolili za pomoć oko izgubljenog novčanika njihove gošće Ingrid Kirkesseli iz Francuske.

Vjerna posjetiteljica Grada podno Srđa, koja od 1961. svake godine dolazi u Dubrovnik, imala je sreće, jer joj je ubrzo i javljeno da je konobar, inače već niz godina zaposlen u restoranu na Lokrumu - Antonio Stipandić iz Našica, pronašao novčanik, koji joj je, ubrzo i vraćen.

' Ingrid Kirkesseli je prvo dolazila još sa roditeljima, a sada sa svojom obitelji, i obično ostaje tjedan ili dva. Jednom je čak, Dubrovnik u istoj godini posjetila tri puta. Bila je neobično zahvalna na cijeloj organizaciji u kojoj su sudjelovali djelatnici hotela i naše ustanove'- prenosi dojmove francuske gošće, pomoćnica direktora za razvoj i promidžbu Javne ustanove Rezervat Lokrum - Kristina Ćurčija. Hvali i poštenog nalaznika Antonija, koji je, ističe 'primjer kako su gost i njegovo zadovoljstvo na prvom mjestu'. Nije mu ovo, kaže, prva stvar koju je pronašao, često se dogodi da u otočnom restoranu, gosti nešto zaborave, a potom i dobiju natrag, zahvaljujući upravo Stipandiću.

Druga pozitivna priča odvijala se tjedan ranije, kada su djelatnice jedne od prodavaonica obuće u Ulici od Puča, novčanik s izgubljenim novcima i dokumentima 'proslijedile' dubrovačkoj policiji, koja je odmah, kontaktirala vlasnicu T.R. iz Crne Gore.

'Kako je prijavila izgubljeno, pozvali smo je da preuzme novčanik u kojemu je, uz dokumente, bilo oko 300 eura i nešto kuna. Doputovala je i sve joj je vraćeno', kaže glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero.

Djelatnice prodavaonice u kojoj je novčanik nađen, željele su ostati anonimne, ali poručuju, kako je 'najvažnije, da je izgubljeno, vraćeno vlasnici'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:43