DELIJA IZ TREBINJA

KONOBAR KOJI JE POBJEGAO IZ DUBROVNIKA NAKON ŠTO SU GA NAPALI ZBOG TETOVAŽE 'Jesam delija, navijam za Zvezdu, ali Dubrovčani nisu nacionalisti!'

Ilustracija
 Tonci Plazibat / CROPIX

Nenad Asanović, konobar koji je nedavno napadnut u Dubrovniku, javio se Dubrovačkom dnevniku jer ga, kako kaže, jako smeta što se u javnosti zbog toga sada Dubrovčane stavlja u kontekst nacionalizma.

- Ljudi su prema meni bili odlični, nemam nikakvih loših iskustava. Jako mi smeta što nastaju priče kako su Dubrovčani ovakvi ili onakvi. Predstavlja ih se nacionalistima. Dubrovčani nisu nacionalisti. Neka se to zna, naglasio je Nenad Asanović.

Asanović je inače iz Trebinja i došao je u Dubrovnik raditi u jednom restoranu kada je napadnut. No, on za Dubrovnik ima samo lijepe riječi: - Rijetko gdje sam naišao na tako dobar prijem kao u vašem Gradu, stekao sam tu i jako lijepih poznanstava. I moj gazda u restoranu u kojem sam radio me ispoštovao, njegova obitelj me prihvatila kao svoga.

Asanović smatra da motiv napada dolazi iz navijačke scene, a ne iz nacionalizma. - Nitko kod vas od tako reći normalnih radnika neće imati problema. Imao sam ih ja zbog tetovaže Delija. Ali, to nema veze s nacionalizmom kao takvim. Dubrovčani nisu nacionalisti, ponovio je.

Nije želio govoriti o detaljima napada, uz obrazloženje da se radi o "navijačkom kodeksu".

- Recimo samo da sam fizički napadnut i da mi je rečeno da napustim Grad. Jesam Delija, navijam za Crvenu zvezdu i sve o onome više što je bilo te noći neću reći. To je stvar našeg navijačkog kodeksa kojega jako poštujem, zaključio je u izjavi za Dubrovački dnevnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:51