BORBA PROTIV TERORIZMA

Kosor nakon smrti Osame bin Ladena: Poduzimamo neke korake...

'Ovo je trenutak kada se moramo sjetiti svih žrtava u SAD-u, ali i širom svijeta, žrtava koje je prouzročio terorizam'
Jasenovac, 180410.Obiljezavanje 65. obljetnice proboja logorasa iz konc logora Jasenovac.Na slici: premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipovic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Nakon likvidacije čelnika Al-Qa'ide Osame bin Ladena Hrvatska je, kao članica antiterorističke koalicije, u stanju pripravnosti, prenosi HTV .

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da je Bin Ladenova smrt velika pobjeda u ratu protiv terorizma.

- Ovo je trenutak kada se moramo sjetiti svih žrtava u SAD-u , ali i širom svijeta, žrtava koje je prouzročio terorizam. Istaknuo bih kako je Hrvatska članica alijanse protiv terorizma, kako rat protiv terorizma nije završen i kako će Hrvatska ostati predana ciljevima koje je ustanovio cijeli napredni svijet, a taj cilj je da se terorizam iskorjeni bilo gdje bio - izjavio je tijekom posjeta SAD-u.

- U Vladi smatramo da je borba protiv terorizma obveza svih i da svatko mora dati svoj udio. Razgovarali smo o ovim novim činjenicama i poduzimamo neke korake - kazala je premijerka Jadranka Kosor o stanju sigurnosti u Hrvatskoj.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je kako je stanje sigurnosti u Hrvatskoj kvalitetno kao što je bilo i dosad, a da bi tako trebalo ostati i u budućnosti.

- Hrvatske sigurnosne snage se postavljaju onako kako trebaju. Ne u bliskoj budućnosti, nego već sada - rekao je.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:16