DOLAZE SAMO ČLANOVI

Kosor: Od sjednice VNS-a očekujem dobre zaključke, trebamo zaštititi institucije od bilo kakvih udara!

Vjerujem kako ćemo nakon sjednice VNS-a još jače krenuti u borbu protiv kriminala i korupcije - zaključila je premijerka Jadranka Kosor.
 Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX

POREČ - Vjerujem da ćemo predsjednik Josipović i ja uspješno usaglasiti dnevni red sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjedniku, koji jedino uz mene može sazvati sjednicu VNS-a poslala sam pismeni prijedlog dnevnog reda i nadam se da će se sjednica po tom dnevnom redu uspješno i održati - izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon što je u Poreču potpisala Ugovor o zajedničkom financiranju projekta Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun".

Dodala je kako će sjednici prisustvovati samo članovi VNS-a, a što je i bio njezin prijedlog, te da će na sjednici donijeti dobre zaključke.

- Iznimno je važno da jačamo institucije i zaštitimo ih od bilo kakvih udara, a pogotovo da zaštitimo pravosuđe i sudove od bilo kakvih pritisaka osoba pritiv kojih se vodi neki postupak ili osoba koje su osumnjičene ili protiv kojih se podnosi kaznena prijava ili se vodi sudski postupak - ustvrdila je Kosor.

Prema njezinim riječima, ravnatelj policije Oliver Grbić sjednici VNS-a neće prisustovati.

- Grbić ili bilo koji drugi ravnatelj policije nije član Vijeća i u radu sjednice neće sudjelovati. Bilo je prijedloga, predložio je to predsjednik Josipović, da sjednici nazoči i predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić, ali je predsjednik od tog prijedloga odustao. I predsjednik Josipović je naime prihvatio da na sjednici budu samo članovi Vijeća. Vjerujem kako ćemo nakon sjednice VNS-a još jače krenuti u borbu protiv kriminala i korupcije - zaključila je premijerka Jadranka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:53