SASTANAK NA VRHU

Kosor: Pozvala sam Milanovića da raspravimo 'o budućnosti Hrvatske'

Na sutrašnjem sastanku šefova stranka pričat će se o ustavnim promjenama, a Kosorica je izjavila kako će s Milanovićem održati i poseban sastanak
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Prva i najvažnija tema sastanka s vođama parlamentarnih stranaka bit će ustavne promjene, a predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću sam predložila i poseban sastanak - izjavila je premijerka Jadranka Kosor tijekom današnjeg posjeta tvornici za proizvodnju kabela Elka.

Iako se nagađalo kako će tema sutrašnjeg sastanka biti preraspodjela sredstava iz interventnog fonda, to jest kriteriji za dodjelu istih, Kosorica je objasnila kako će prva tema biti ustavne promjene.

Potvrdila je i kako očekuje prisustvo Zorana Milanovića te je najavila i poseban sastanak s njime na kojem će se raspravljati 'o nekim pitanjima važnima za budućnost Hrvatske'.

Kosor je i prokomentirala izjavu predsjednika Stjepana Mesića o vojnoj intervenciji u BIh ukoliko bi Republika Srpska raspisala referendum o izdvajanju.

- Nije dobro da visoki državni dužnosnici međusobno komentiraju izjave putem medija, no Vlada podupire opstojnost BiH kao države triju konstitutivnih naroda te je odlučna i u potpori euroatlantskom putu te zemlje - zaključila je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:39